Divers

Creatief met geld

Het valt niet altijd mee om niet al te veel te besteden te hebben, dat weten velen met mij. Soms is zijn er meer dagen dan er geld is. Soms zijn er onverwachte kosten wat een hersenbreker is met grote zorgen. Soms wil je iets heel graag maar kan het gewoon niet. Soms moet je nee zeggen tegen uitnodigingen omdat je het gewoon niet kunt betalen.

Het klinkt al een doffe ellende maar toch is dat zeker niet altijd zo. Je wordt ook heel creatief in verschillende opzichten. Je wordt je ook heel bewust van wat je eet en hoe. Reclames uitpluizen en proberen toch zo gezond mogelijk te eten. Vooral aanbiedingen in vers maakt dat je toch verse groenten binnen krijgt. Junkfood en kant en klaar is zeker niet altijd goedkoper. Vlees is ook geen levensbehoefte die je elke dag moet hebben. Diepvries groente is vaak niet zo duur en ook daarin zitten vitamines en mineralen. Ik kan oprecht zeggen dat wij lekker en goed eten en daar geniet ik ook van.

Ik vind een fijn huis ook heel belangrijk. Het is voor mij daarbij niet van belang dat er glimmende nieuwe spullen moeten staan. Ik de kringloop vind je vaak pareltjes voor heel weinig geld. Vroeger ging ik uit schaamte nooit naar de kringloop. Idioot eigenlijk er is niets om je voor te schamen. Dat meubelen een tweede leven krijgen is juist iets om trots op te zijn, zeker in onze wegwerp cultuur. Het maakt me nu trots als ik voor heel weinig mooie spulletjes heb. Als ik zoals laatst de kringloop binnenkom en dan het bord zie met groene sticker 50% korting wordt ik al blij. En als er dan ook nog een precies dat staat wat je in je hoofd hebt mét groene sticker nou dan kan mijn dag niet meer stuk.

En hop ik voel me weer helemaal thuis in mijn huisje. Ik heb dus een leuk huis, voldoende en lekker te eten, een super lieve man, twee schatten van honden, leuke sociale contacten. Dan is mijn bankrekening misschien arm, maar zelf voel ik me rijk wat heb ik het goed!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: