Divers

De gouden hangers

Heel veel jaren geleden hebben mijn opa en oma van moeders kant dingen van emotionele waarde onder hun kinderen verdeeld. Mijn moeder kreeg een prachtig bewerkte gouden hanger met twee bijpassende oorbellen. Oma had ze van haar moeder enz enz. Een prachtig erfstuk dus. Omdat mijn moeder geen oorbellen draagt heeft ze van de oorbellen twee kleinere hangers laten maken. Met regelmaat mocht ik een van deze kleinere gouden hangers dragen ze waren werkelijk prachtig maar veel belangrijker voor mij was de emotionele waarde erachter. Ze kwamen van mijn lieve oma.

Ik verbrak 23 jaar geleden het contact met mijn ouders-daders. Waarom hoef ik niemand meer te gaan uitleggen. In 2013 stierf mijn moeder en ik vroeg me af wat er met deze prachtig erfstukken zou gaan gebeuren. Zou het ooit nog in mijn handen of in de handen van mijn moeders familie komen waar het thuishoort?

Zoals jullie weten is mijn vader-dader 10 december overleden. De hele erfenis kan me geen barst schelen maar die hangers wel. Ik dus nagaan hoe het allemaal zit. Vandaag hoorde ik dat mijn vader een wilsbeschikking had. Hij wilde in stilte gecremeerd worden. Hij heeft zijn spullen aan het leger des heils gedoneerd. Zijn geld is gebruikt voor de crematie en voor een reparatie, Alleen zijn halfzus mocht op de hoogte worden gebracht van zijn overlijden. Mooi dat ik toch naar hem ben gaan kijken en op mijn manier dit kon afsluiten. Maar nog geen antwoord op waar zijn de sierraden toch niet bij het leger des heils?

Ik heb de zus van mijn moeder gebeld, mijn tante. Helaas zij vertelde me dat een zakje met “prullaria” naar de zus van mijn vader is gegaan. De zus aan wie hij altijd zo’n hekel had en met de grond gelijkmaakte. En dat doet me veel verdriet. Als de zus van mijn moeder deze hangers had gehad, dan had ik daar ook vrede mee gehad. Dan waren ze in mijn oma’s familie. Het doet me heel veel verdriet dat emotioneel mooie sierraden die van mijn oma waren en daarvoor weer van mijn overgrootmoeder naar de familie van mijn vader is nu. Daar hoort het niet dat had nooit mogen gebeuren. Dat vind ik zo onfair van mijn vader-dader maar ja wanneer is hij ooit fair geweest?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: