Divers

Doe eens lief

Ik hoef niemand meer te vertellen dat we midden in een Corona crisis zitten. Met meer dan 17 miljoen Nederlanders die het raakt, niemand uitgezonderd. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dan zou er verbondenheid moeten zijn, samen sterk zijn, samen ertegen strijden. Niets is minder waar, we overschreeuwen elkaar waar we kunnen. We zijn ineens allemaal deskundige en verkondigen onze mening luidkeels, schreeuwend tegen hen die niet onze mening hebben. Het is niet Corona wat mij het meeste raakt, hoe heftig het ook is, het is de verharding wat mij zo enorm raakt.

Het doet me veel pijn en ik vind het erg moeilijk te leven in een maatschappij die zo hard is geworden. Ik zie het om me heen in de winkels, op straat, overal. Degene die net niet genoeg afstand houdt wordt direct uitgescholden. Het meisje achter de kassa die door een mondkapje even niet goed verstaanbaar is wordt afgesnauwd. Een vriendelijk hallo is bijna nergens meer te horen. Mensen protesteren tegen de Corona maatregelen en mensen roepen om strengere maatregelen. De een vind het mondkapje pure onzin de ander bittere noodzaak. We zijn nog nooit zo verdeeld geweest. Er is nog weinig begrip en empathie over.

Deze tijd is zwaar en we zouden juist nu voor elkaar moeten zorgen. Eenzaamheid ligt op de loer, sociale uitsluiting komt vaker voor. Onze harten worden steeds killer en we doen er allemaal aan mee. Dat is zo niet nodig we kunnen elkaar nu niet knuffelen en troosten met lichamelijke gebaren. Maar een telefoontje of een kaartje sturen geeft geen enkel risico. Elkaar met respect benaderen op social media en elkaar een hart onder de riem steken kost je ook niets. Gewoon een vriendelijk knikje of je hand opsteken als begroeting kost je ook niets. En voor de ander fijn te weten dat je gezien wordt.

Ik word hier heel verdrietig van, ik voel het elke dag een beetje meer en het doet pijn. Laten we een beetje liever zijn voor elkaar in het dagelijks leven, op social media.

2 Comments

  • ineke

    Helaas merk ik dit ook en wat me vooral zo diep raakt dat mensen elkaar zelfs uitschelden nog niet met geweld maar de hele samenleving is zo hard aan het veranderen terwijl er nu juist verbinding met elkaar zou moeten zijn . Je bent nu echt bang om ook maar iets ”niet goed te doen ” dat je daar dan keihard op afgerekend zal worden

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: