Divers

Een vader hoe zou dat zijn?

vader-kind

Zondag is het weer zover, vaderdag. Een akelig gevoel in mijn buik bij al die berichten over liefdevolle vaders. Ik mis hem, nee niet mijn vader. Maar een vader want hoe zou dat zijn? Ik heb geen idee wat het woord vader inhoud. Voor mij is het een man die je verwekt, dan vervolgens mishandeld en misbruikt. Hoe is dat een vader hebben die met je lacht en huilt, die je troost, die hand in hand met je naar de kinderboerderij gaat? Een vader die je beschermt, die je eerste vriendje uitgebreid keurt, omdat hij alleen het beste voor zijn meisje wil. Een vader die je leert fietsen, die met je stoeit, die je meehelpt met dat rot huiswerk. Een vader in wiens hand jij je knuistje stopt en weet dat je nooit iets zal gebeuren als je zijn hand maar vasthoud. De vader die je in de nacht komt ophalen zodat je niet alleen fietsend naar huis hoeft langs dat enge pad. De vader die komt klussen omdat je wel graag een leuk huisje wil maar zelf twee linkerhanden hebt.
 .
Vaderdag al 46 jaar mis ik hem die vader, al 46 jaar heb ik geen idee wat dat is een vader zoals het woord bedoeld is. Het cadeau wat ik hem die man die me verwekte zou willen geven zondag is niet te koop in de winkels. Ik zou hem bewustzijn van wat hij aangericht heeft willen geven. En hem willen laten voelen wat ik voel. Zou hij nog ooit aan mij denken? Hij heeft me volledig uitgebannen. Niets heeft hij meer van me ik heb alles teruggekregen. Al mijn foto’s, babyspulletjes en zelfs werkjes die ik op de kleuterschool gemaakt had voor bv vaderdag. Dat zat in dozen die mijn oom me gaf op de dag van de begrafenis van mijn dierbare oma. Tijdens de koffietafel werd me dat overhandigd. Wat een timing was dat alsof ik al niet genoeg had aan die dag en het afscheid van oma maar dat is typisch mijn ouders gevoel voor drama en symboliek.
 .
Ik ben heel blij voor iedereen die zondag naar hun liefdevolle vader toe mogen gaan. Ik ben verdrietig voor hen die hun liefdevolle vader moeten missen omdat hij niet meer onder ons is. En ik ben verdrietig voor hen die nooit een liefdevolle vader gekend hebben. Voor allemaal maak er een mooie dag van zondag met of zonder vader er is gelukkig zoveel meer om van te genieten en om van te houden.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: