Divers,  hulphond,  kindermishandeling,  PTSS,  seksueel misbruik

En dan heb ik het druk

Door de Corona net als de meeste vooral thuis gezeten. Een bekende situatie voor mij en ik heb er eigenlijk nog niet eens zo heel veel moeite mee gehad. Dankzij Hulphond Dirk heb ik toch elke dag een rondje van een klein uurtje gemaakt met hem en de scootmobiel. Door mijn vrijwilligerswerk in mijn wijk betekende dat toch veel hallo zeggen en hier en daar een praatje. Daardoor voelde het allemaal minder eenzaam. Toch heb ik echt menselijk contact vreselijk gemist, vrienden, familie maar ook de lezingen. Online, het is mooi, maar het gemis van interactie is groot.

En dan nu ineens vliegen de aanvragen me om de oren en heb ik voor het eerst ook nee moeten zeggen. Te druk ineens en wat is dat na alle stilte een raar en overweldigend gevoel. Het maakt me zo blij, het kan weer, ik mag weer. Mijn ervaringsverhaal gaat weer het land door, van Amersfoort, naar Eindhoven, naar Rotterdam. En ik geniet volop, klinkt een beetje raar met een verhaal over langdurig seksueel kindermisbruik. Maar ik bedoel dan ook van het weer mogen, van de reacties, wetende dat ik hier en daar het verschil gemaakt heb. Wetende dat de mensen die ik toesprak het verschil gaan maken. Daar word je toch blij van?

En even herinner ik me hoe eenzaam ik ben geweest. De jaren dat ik absoluut niet alleen de deur uitging. De jaren waarin thuis, tussen de 4 muren, de enige veilige plek voor me was. Hoeveel moeite het koste die plek te verlaten. En als ik hem verliet er eigenlijk altijd iemand bij me was. En zo kort mogelijk, altijd de eerste die naar huis ging. En zo dichtbij mogelijk, de stad uit vond ik een ramp. Dat dit nog maar amper 6 jaren geleden is kan ik eigenlijk nog nauwelijks bevatten. Wat heb ik veel overwonnen. En hoe enorm rijk is mijn leven nu, en daar ben ik best trots op!

One Comment

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: