Divers

En toen viel mijn rots om!

Tonnie, mijn man is al jaren mijn rots in de branding. Hij is degene die er altijd is, me overal naar toe brengt, paniek de kop indrukt. Zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Maandag 31 juli zit hij in zijn stoel als ik denk wat doet hij raar. Zijn pen is gevallen die raapt hij niet op en hij blijft met zijn vinger dezelfde beweging maken. Ik vraag hem is er iets Tonnie? En dan schrik ik me kapot er komt alleen nog wat vreemd gebrabbel uit. Dan laat hij een glas limonade zo vallen uit zijn hand en zakt weg in zijn stoel. Onmiddellijk gaat er door mijn hoofd, hij heeft een beroerte en ik bel 112. Ondertussen probeer ik ook het kapotte glas op te ruimen opdat er niet nog meer ongelukken gebeuren. De ambulance is er snel gelukkig. Maar tot mijn stomme verbazing nemen ze hem niet mee, ondanks dat hij aangeeft dubbel te zien. En daar zitten we dan vol ongeloof en schrik. Ik durf niet te gaan slapen want stel dat….

De volgende ochtend gaan we naar de huisarts, hij ziet niks meer met zijn linkeroog, die is not amused dat hij niet meegenomen is door de ambulance en stuurt ons direct door naar de spoedeisende hulp. Na uren onderzoeken is het duidelijk hij heeft een tia, ooginfarct gehad en een halsslagader is ernstig verstopt. Hij moet direct opgenomen worden op de brain care en aan de bewaking omdat er grote kans is op herhaling of erger. En hij moet aan zijn halsslagader geopereerd worden. Hoewel ik erg schrik en me realiseer hoe ernstig het is ben ik ook blij dat ze hem opnemen. Nu hoef ik hem niet te bewaken en is hij in goede handen mocht er iets gebeuren. Daar ligt hij dan in het ziekenhuis, mijn rots is omgevallen.

De volgende dag bel ik de WMO van de gemeente en vraag een taxipas aan. Want hoe kom ik bij hem? Ik leg de situatie uit en gelukkig is de man zeer meedenkend en krijg ik per direct een pasnummer toegewezen zodat ik direct kan reizen. Zo kan ik toch bij Tonnie komen. Ik mis hem verschrikkelijk maar gelukkig ben ik sterk genoeg om dit aan te kunnen merk ik. Dan komt de vrijdag, de dag van de risico volle operatie. Om half acht is hij aan de beurt en dan begint het wachten voor mij tot de telefoon gaat. Dat gebeurt om elf uur en de vaatchirurg verteld me dat de operatie zeer voorspoedig is gegaan. Nog nooit hebben uren zo lang geduurd en ben ik zo opgelucht geweest.

Dan ligt hij op de IC aan alle toeters en bellen moeilijk om dat te zien maar hij is wel helder gelukkig. Zaterdag mag hij weer naar een verpleegafdeling, geen brain care meer gelukkig. Hij voelt zich goed en dat geeft mij weer moed. Eigenlijk mag hij maandag naar huis, maar omdat hij nog naar de polikliniek oogheelkunde moet en dat dinsdag pas kan moet hij nog een nachtje langer blijven. Dinsdag volgen dan alle onderzoeken vanwege zijn oog. De conclusie is dat hij 20% minder ziet. De bovenkant van zijn oog is normaal, aan de onderkant ziet hij als een door een soort gordijntje. Maar hier is uiteindelijk goed mee te leven.

En eindelijk mag hij dan mee naar huis. De eerste 6 weken mag hij niet fietsen, niet autorijden, niet werken en daarna wordt alles opnieuw bekeken. Prima hij is weer thuis we kunnen nog steeds genieten van elkaar en daar ben ik heel dankbaar voor. Woensdag hebben we lekker samen niks gedaan. Zelf was ik erg moe na een week op en neer naar het ziekenhuis en alle spanning. Ik merk dat ik de angst ook een beetje los kan laten en weer vertrouwen heb in de toekomst. We zijn ook de mensen die ons te hulp schoten en iedereen die een kaartje stuurde erg dankbaar!

9 Comments

 • Leny van der Ploeg

  Och meid, jou blijft ook niet veel bespaard. Wat een schrik en paniek toen je steun en toeverlaat opeens onwel werd. En de hectiek daarna… Maar jullie hebben je er kranig doorheen geslagen. En nu kan het herstel beginnen. Heel veel sterkte, ik weet zeker dat jullie het redden samen!
  Liefs, Leny

 • Tjerkje

  Hallo lieve Angelique je hebt het ontzettend goed gedaan, je hebt het ook goed doorstaan. Het is voor jou en voor je man een ontzettend spannende week geweest. Heel erg fijn dat je man zijn operatie goed gegaan is. En graag gedaan ook van de kaart. Wens jullie beiden enorm veel sterkte toe en geniet lekker veel samen van elkaar en ook samen met je andere grote rots in de branding je hulphond Dirk. Je mag terecht zeer trots zijn op jezelf.

 • Ineke

  Wat ontzettend fijn dat je man weer bij je thuis is, en nu stapje voor stapje jullie zijn weer fijn bij elkaar en de rest dat komt wel weer , nu vooral van elkaar genieten . Heel veel kracht gewenst voor jullie . Een warme knuffel

  Lieve groet Ineke x

 • jeannette

  heftig , helemaal omdat het je rots in de branding is…heel fijn dat het allemaal goed is afgelopen en jullie nog van elkaar kunnen genieten. Al zal er ongetwijfeld nog veel verwerkt moeten worden

 • Rider

  Je mag echt trots zijn op jezelf hoe je het hebt gedaan en hoe je hebt gehandeld!
  Heel veel sterkte met bijkomen en spanningen ontladen van dit pff pff heftige avontuur. En natuurlijk ook voor je kanjer heel veel sterkte toegewenst.
  Neem juliie tijd ❤
  Liefs van mij X

 • Joan

  Wat ben ik blij en dankbaar dat Tonnie weer thuis is en dat de vooruitzichten positief zijn. En wat heb jij het goed en sterk gedaan! Echt geweldig. En uiteraard was het zwaar en ben je nu nig erg moe van alles. Dat heeft even tijd nodig. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en alle goeds gewenst. En ik hoop dat over een week of 6 blijkt dat Tonnie echt goed opgeknapt is. Liefs voor jullie beide!! Van Joan

 • G haverkamp

  Ben zo blij voor jullie dat het eigenlijk nog goed afgelopen is voor tonnie. Jij hebt je best gedaan angelique. Je was moedig. Maar zoiets vreet energie. Geniet weer lekker van mekaar en doe rustig aan samen. Beterschap toegewenst.

 • Annelies

  Fijn dat het weer beter gaat met jouw ‘rots in de branding’. Ik spreek mijn lof uit hoe sterk en zelfstandig jij hebt kunnen handelen in de dagen die volgden. Heel veel sterkte en beterschap, hoop dat alles gewoon weer helemaal goed komt en dat jullie er nog heel lang voor elkaar kunnen zijn!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: