Divers

Ervaren en ontmoeten

img_0231

Gisteravond was een bijzondere avond, ik ging naar een avond in het kader van ontmoeten en ervaren gegeven door Patricia Beumer van Hartwerkplaats. Ik had totaal geen idee wat ik ervan moest verwachten. Dat ik mezelf had opgegeven vond ik al een hele overwinning. Op een na kon ik er niemand. Dat zou ik een jaar geleden al niet bedacht hebben dat ik dit zou durven. De groep was niet zo groot 13 vrouwen en een man, waardoor het eigenlijk wel comfortabel voelde voor mij. Dirk was er niet bij omdat degene waarmee ik meereed in een cabrio reed waar Dirk niet inpaste, superspannend dus voor mij om te gaan.

We hebben diverse oefeningen gedaan, als eerste gingen we onszelf ervaren door met de ogen dicht geconcentreerd te ademhalen en je hele lijf te voelen. We kregen een blad en mochten daar op tekenen of schrijven wat er in ons hoofd was opgekomen aan de intentie van de avond. Voor mij waren dat muren met een uitbrekende deur. Ik wil uitbreken uit mijn muren, de wereld tegemoet treden, weer meedoen in de maatschappij. Daarna volgde er een oefening met geven en nemen waarbij je je hart en liefde moest geven aan een ander en die ander je dat teruggaf. Zonder woorden, heel bijzonder en warm om mee te maken. Voor mij was het geven makkelijker dan het ontvangen. Daarna volgde de oefening : “Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat..”

Voor mij was het onvoorstelbaar dat ik dit meegemaakt heb, het ontmoeten zou ik eerder ook gekund hebben maar zeker niet het ervaren. Dat is nu wel gebeurt, ik heb de avond ook ervaren, ik heb gevoeld. Zo op een avond in een november met voor mij onbekende mensen dat dit kan is zo bijzonder. Jarenlang bestond mijn hart uit maar een gevoel angst, angst voor herinneringen, angst voor mensen, angst voor donker, angst voor licht, angst voor de dag, angst voor de nacht. Nu komt er steeds meer ruimte in mijn hart voor andere ervaringen. Ik sla ze op en koester ze. Als het dan weer eens een angstig hart is dan zitten daar ook de nieuwe ervaringen en dan is de angst niet meer alleen waardoor de angst ook gekoesterd en geliefkoosd word en deze niet meer alleen hoeft te vechten. Daardoor ontstaat er ruimte voor het licht in mij.

Van Patricia kregen we een mooi hartje van rozenkwarts. Dank je wel Patricia ik ga het hartje koesteren. Het zal me herinneren aan ervaren, aan voelen, aan liefde, aan licht in mijn hart. Aan hard werken voor je hart te mogen laten spreken. Aan te mogen ervaren dat ook ik uit mijn muren kan, dat de wereld groter is dan mijn huis. Dank je wel voor deze bijzondere avond.

6 Comments

 • Passie Voor Het Leven

  Wat een bijzondere hartverwarmende ervaring! Wat een stap op een voor jouw onbekend pad! Ik wens je heel veel liefde toe…. en met name voor jezelf. Zoals muren opgebouwd kunnen worden en je (een periode) veiligheid bieden, zo kan er ook ruimte komen om ze beetje bij beetje af te breken. Daar is moed voor nodig.
  Liefs Pascale (1 van de deelnemers van ervaren en ontmoeten)

 • ineke

  wat is dit knap van je, want wat jij omschrijft waar je vroeger zo;n last van hebt dat ervaar ik nog steeds , en gelukkig is hulphond Willy er voor me om me te ondersteunen , maar uiteraard kan niet alles ineens overgaan en ik ben al zeer gelukkig dat ik nu met een veiligere gevoel naar buiten kan met mijn maat , ik hoop dat ik ooit zover zal komen als jou , want soms zou ik zo graag eens wat meer contact willen vooral met lotgenoten !

  Je ben een kanjer xx

 • Chantal

  Lieve Angelique, wat een mooie blog om te lezen. Ik denk terug aan onze ontmoeting en waar je toen stond en ik kan alleen maar denken dat ik je dit zo ontzettend gun! Xxx Chantal

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: