Divers

Helden van seksueel misbruik awards

Op 11 oktober is het heldengala, helden van seksueel misbruik Awards,  georganiseerd door Ivonne Meeuwsen en Agnes de Graaf. Tot 15 juli kan je stemmen ik zou het heel leuk vinden als je op mij en mijn partner Tonnie stemt. Klik op onze foto en stem door op het hartje te klikken.  https://hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/heldengalerij-2/

Maar iedere stem is goed, je kunt op meerdere mensen stemmen, wel kun je echt maar 1 keer stemmen druk je nog een keer op het hartje dan wordt je stem ingetrokken niet doen dus. Het is natuurlijk leuk om hierbij te staan en ik verheug me ook enorm op het gala. Heerlijk geweldige mensen ontmoeten. Want dat is iedereen die op deze lijst staat.

Maar eigenlijk is de galerij veel te klein. Er zijn zoveel lotgenoten die vechten, gevochten hebben. Stuk voor stuk helden. Want het gevecht is heel zwaar en voor sommige helaas onmogelijk. Dan denk ik aan Natascha en Nanda twee van mijn lotgenoten die er zelf voor kozen niet verder te vechten. Maar ook zij zijn helden want wat hebben ze het verschrikkelijk moeilijk gehad.

Dan zijn er nog de kinderen die dit nu op dit moment moeten meemaken. Zij zijn pas helden, elke dag weer omgaan met deze verschrikkingen en toch op de been blijven, topsport is er niets bij.

Het is erg leuk dat dit een positief evenement is waar er ruimte is voor her-erkenning en waardering. Toch zie ik het gala als symbolisch voor iedere vrouw en man die deze strijd levert of leverde. Veel lotgenoten zetten zich nu in of dat nu via een stichting is, voorlichting, coaching, therapie of zich laten horen op social media het zijn vele helden die het verschil willen en ook kunnen maken. Wat heb ik een respect voor hen. Maar ook heel respect voor die man of vrouw die nu thuis op de bank zit en het zo graag wil vertellen maar het nog niet durft. Bang voor de vaak grote gevolgen. Je raakt vaak mensen en ook familie kwijt. Maar weet als jij diegene bent dat je er ook mensen voor terug krijgt. Die je waarderen om wie je bent en je niet zullen veroordelen. Zie deze helden awards als aanmoediging ook jij bent een held!

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: