Divers,  seksueel misbruik

Het jaar 2016

Bijna het einde van het jaar en als vanzelf ga je terug kijken. En voor het eerst in heel erg veel jaren is dat niet alleen maar akelig. Eigenlijk was 2016 het jaar van Dirk of in ieder geval van honden. In januari begon ik met de sessies om te kijken welke hond bij mij zou passen. Ik weet nog hoe spannend ik dat vond. Ik maar hoorde ik dat het Dirk zou worden en na een intensief traject (tweede traject want ik was al een tijd bezig) kwam Dirk in augustus bij me wonen. Daarmee veranderde mijn leven. Inmiddels hoort Dirk bij me als mijn ademhaling hij is er altijd. Hij gaat overal mee naar toe en weet precies wat er van hem verwacht word. Door hem is er veel meer rust en zekerheid en minder dissociëren in mijn leven gekomen.

En het jaar dat ik gevraagd werd om wat ik kan websites maken. Bij de wijkraad van mijn wijk, vogelvrij, zorgzaam brouwhuis, een kennel. Erg leuk bij de wijkraad doe ik mee aan de vergaderingen, wijkoverleg en wat in mijn vermogen ligt. Ik doe op mijn manier weer mee met de maatschappij en dat is een heerlijk gevoel. Ik sta niet meer helemaal in mijn eentje aan de zijkant te kijken, maar doe weer mee.

Er zijn ook nog steeds hele moeilijke momenten geweest, dat de herinneringen er waren. Vooral als ik het niet zag aankomen. De herbelevingen de beelden in mijn hoofd. Maar nu ik dankzij Dirk, vrijwilligerswerk, hulpverlening stabieler ben kan ik het ook beter aan. Het overspoeld me niet. Tenminste niet geestelijk. Wel heb ik het hele jaar erg veel last van mijn lijf gehad en is dat niet veel beter. Wel met mijn schouders die kon ik aan het begin van het jaar nauwelijks bewegen en nu weer wel. Maar de nek, rug, heupen doen erg veel pijn. Lopen is moeilijk en pijnlijk en dat is lastig omdat ik door Dirk wel meer moet lopen. Met fysio en oefeningen proberen we er grip op te krijgen maar dat lukt nog niet zo goed. Slapen kan vooralsnog alleen maar op mijn rug.

Het jaar dat mijn overlast gevende buurman eruit werd gezet, gelukkig maar. Dat ik leuke dingen deed met vriendin Marjo. Dat mijn man en ik gelukkig waren dan ooit samen. Het jaar dat Jackie werd geopereerd aan blaasstenen nadat ze heel het huis onder plaste, gelukkig gaat het nu weer goed met haar. Het jaar dat ik naar de lotgenotendag ging zonder mijn man voor het eerst alleen de deur uit, oké met Dirk. Het jaar dat de 10e druk uitkwam van Het Duivelskind en daar ben ik toch wel trots op. Het jaar dat ik op Brigitte’s boekpresentatie Karin Bloemen ontmoette. Het jaar dat ik voor het eerst kan zeggen er zijn mooie dingen gebeurt, mijn leven is veranderd in positieve zin. Voor het eerst heb ik zin in een nieuw jaar waar vast ook weer mooie dingen mogen gebeuren, ik geloof daarin en dan gebeurt het ook toch? Dank je wel voor al jullie vriendschap, voor het lezen van mijn blogs. Ik hoop jullie allemaal terug te zien in 2017 en wens iedereen een mooi, liefdevol jaar toe.

Angélique

4 Comments

 • Ineke van Dongen

  Lieve Angel, ik heb je nog nooit in het echt ontmoet , maar iedere keer als ik dingen van je lees, is dit voor mij zo
  ontzettend herkenbaar, en we zijn nu ook allebei met onze maatjes jij met Dirk ik met Willy .
  Ik vind het zo knap van je dat je al zoveel meer aangaat geweldig meis !
  Helaas ben ik momenteel nogal ziek , wat mijn training met Willy nu even heel zwaar maakt, maar we zijn wel altijd samen en dat is voor mij nu ook even genoeg , ik was heel hard aan het trainen maar heb vaak enorme pijn dus dan lukt dit allemaal even niet vind ik erg maar niks aan te doen .

  Ik wens jou en je man en je honden een heel goed 2017 en misschien ontmoet ik je nog weleens in het echt .

  Warme knuffel xx

 • Yvon

  Lieve Angel, dit jaar heb ik jou en Dirk leren kennen op de lotgenotendag. Wat deden jullie het super samen.

  Ik wens jou en je dierbaren een gelukkig, gezond en liefdevol 2017 toe. Dikke knuffel, Yvonne XXX

 • rider_ot_storm

  Mooi geschreven!
  In dit jaar heb je dingen gedaan waar je vorig jaar niet over durfde dromen, echt zo dapper van je. Dirk heeft nu al zoveel goeds gedaan en gebracht in jou leven. Ik wens je toe dat deze ‘lijn’ blijft doorgaan in het komende nieuwe jaar. En hopelijk komt er verbetering wat betreft de pijn in je lichaam en winnen de positieve momenten het van de nare moeilijke momenten.

  Jij ook bedankt voor je vriendschap kanjerdinnetje en alle goeds toegewenst,
  dikke knuffel van mij ❤

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: