Divers

Homo Sapiens

Mag ik je voorstellen aan de Homo Sapiens, de wetenschappelijke naam voor de mens. De mens is er in allerlei kleuren, lengtes en breedtes. Elk mens is uniek en toch zijn we allemaal een Homo Sapiens. Gek toch eigenlijk dat we homo dan vaak als een scheldwoord gebruiken, vieze homo, ik hoor het vaker. Bekt zeker lekkerder als vies mens. En hoe vaak hoor je iemand roepen ik ben geen homo! Raar eigenlijk want dat ben je dus wel net zoals ieder ander mens op deze wereld.

Raar dan toch eigenlijk dat het woord homo betekend dat een man van een man houdt. Lesbienne is het woord voor vrouwen die van vrouwen houden. Vele noemen ze anders. Maar waarom, wie bepaald wat normaal is en wie wat anders is? We zijn tenslotte allemaal een homo sapiens dus zo veel anders is de een of de ander niet.

Het kan mij werkelijk geen donder schelen of je van mannen, vrouwen, beiden houdt. Het kan me geen donder schelen met wie je samenwoont, met wie je het bed deelt. Is dat voor mij in de omgang met jou van belang? Nee totaal niet. Ik vind je een leuk mens of een minder leuk mens. Dat heeft te maken in hoe je in de wereld staat, je ideologie, je karakter, je empathie, je emotionele intelligentie. Past dat bij mij dan vind ik je een leuk mens, ast dat niet bij mij, dan laat ik je passeren. Een leuke homo sapiens dus.

Welke kleur je huid heeft, wat je uiterlijk is, wat je geloof is, van welke mensensoort je houdt, welk kapsel je hebt, welke kleren je draagt is daarbij van geen enkel belang wat mij betreft. En als ik je niet leuk vind, dan heeft dat niets te maken met dat je geen leuk mens bent, dat betekend alleen dat wij niet zo goed bij elkaar passen, heel menselijk.

Er is voor mij maar een uitzondering in met wie je het bed deelt en dat is met kinderen. Daar trek ik wel mijn grens en is voor mij onacceptabel in welke vorm dan ook.

Laten we respect hebben voor de ander, ook al houdt die van een ander geslacht, ook al geloofd die iets anders, ook al ziet die er anders uit dan jij eruitziet. Wat kan er in godsnaam verkeerd zijn aan het oprecht houden van iemand, aan twee mensen die samen heel gelukkig zijn? Dat is toch wat we allemaal willen een stukje geluk? Neem die van jezelf en gun het de ander ook!

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: