Divers

Lieve sigaret, ik heb je niet meer nodig

 

De vorige keer schreef ik over wat je allemaal voor me betekend hebt. Betekend ja want mijn situatie is veranderd. Ik ben nu veilig al is dat in mijn hoofd en hart nog niet altijd zo, toch ben ik nu veilig. Ik word niet meer mishandeld, niet meer verkracht dus daarvoor heb ik je niet meer nodig. Die steun hoef je me niet meer te geven. Je was mijn steun als het ergens druk was en ik dat eng en spannend vond. Maar daarvoor heb ik nu een nieuw vriendje mijn hulphond Dirk ook daarvoor heb ik je niet meer nodig.

Je was er als ik me wilde ontspannen met een kop koffie en een spannend boek. Maar die kop koffie is net zo lekker zonder jou, en dat boek net zo spannend dus heb ik jou daarbij niet meer nodig. Je was er altijd bij als ik met Tonnie praat zowel bij gezellige als moeilijke gesprekken. Zonder jou heb ik meer tijd voor die gesprekken en meer aandacht omdat ik dan niet meer met jou hoef bezig te zijn. Zelf deze brief typen gaat sneller zonder jou omdat het toch een gedoe is roken en typen.

Ik schaam me voor mijn gele vingers, zonder jou worden die weer mooi dus waarom zou ik jou nog roken, je maakt me lelijk. En je bent soms ronduit irritant als ik gezellig zit te kletsen met iemand en ik dat onderbreek omdat ik jou zo nodig buiten moet gaan nemen. Dan laat ik de ander gewoon alleen zitten omdat ik jou belangrijker dan de ander vind. Toch van de gekke? Zelfde als ik uit eten ben, hoe gezellig het gezelschap ook is toch vind ik jou zo belangrijk dat ik wegloop iedereen laat zitten om jou te nemen buiten. Dat wil ik niet meer ik wil de ander belangrijker dan jou vinden en dat is ook gewoon zo.

En als ik met dit mooie weer de tuin inloop neem ik jou mee, dat is nog niet genieten van de frisse lucht omdat ik jouw vieze rook en stank om me heen heb hangen, mezelf wijs makend even frisse lucht happen!

Toch gek dat ik jou overal om me heen wil hebben. Als iemand stinkt probeer ik daarbij niet in de buurt te komen, ik houd van schoon en fris. Door jou stink ik zelf mijn kleren, mijn huid, mijn haren alles ruikt naar jou. Hoe kan ik van anderen om me heen verlangen dat ze niet stinken als ik zelf degene ben die stinkt? Zonder jouw ben ik veel frisser. Je maakt alles vies ook mijn muren en plafond worden meteen als ik ze mooi geschilderd heb gelig. Raar eigenlijk dat ik eerst zoveel moeite doe en dan weer mijn best doe om het niet meer zichtbaar te laten zijn.

Ik vraag me af wat doe ik nog met jou? Ik heb je echt niet meer nodig ik red mezelf nu wel. Fijn dat je er zo lang geweest bent en er altijd was. Maar er zijn nu andere mensen, dieren en dingen om me heen die me ook alle steun bieden, altijd. Ik denk dat je wel begrijpt dat je niet meer nodig bent. Bedankt voor alles en tot nooit meer ziens.

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: