Divers,  hulphond,  PTSS,  seksueel misbruik

Mijn 2017 mooi en heftig

Wat een jaar 2017 mooie momenten maar ook best heftig. Het begon voor mij met rugpijn en eindigde daarmee. Alleen heb ik vlak voor het einde van het jaar wel meer duidelijkheid, ik heb een hernia en ook de spieren zitten helemaal vast. Het jaar waarin ik groeide, letterlijk en figuurlijk. Ik werd zwaarder en mijn suiker was niet goed en dus naar de diëtiste. Koolhydraatarm was het advies en daar hield ik me aan. Toch werd ik zwaarder en viel niets af. De diëtiste gaf het op en dus wordt ik door de huisarts doorgestuurd en nu moet ik 30 junuari naar de internist.

Maar ik maakte ook weer meer persoonlijke groei mee. Samen met Dirk met wie ik dit jaar een steeds hechter team vormde, word ik steeds sterker. In april werd ik 2de secretaris bij de wijkraad in mijn wijk, waar ik enorm van geniet. Ik ging naar de Pauw studio’s en werkte daar mee aan een video van studenten (zie media). Ik onderneem steeds meer en ging zelfs zwemmen ik ben 35 jaar niet meer in het water geweest. Ik heb weer het gevoel dat ik leef in plaats van overleef en wat een heerlijk gevoel is dat.

In mei zouden we fijn een week vakantie hebben en onze verjaardagen vieren. Dat liep anders ik kreeg veel pijn en bleek al snel dat het nierstenen waren. Er volgde 2 operaties, de eerste om een katheter tussen mijn nier en blaas aan te leggen zodat ik minder pijn zou hebben. Dat was ook zo maar ik voelde de katheter bij elke beweging en dat triggerde me enorm. Het voelde voor mij alsof er elke dag iemand binnendrong en je kunt je voorstellen met een misbruik verleden wat dit met je doet. Bij de tweede operatie werden de stenen via de rug verwijdert. Wel alle complimente voor het ziekenhuis, ik maakte mijn misbruik verleden bespreekbaar en wat dachten ze goed mee. Bij bijde operaties werd ik door vrouwen wakker gemaakt. Ik kreeg een eenpersoonskamer zodat Dirk bij me kon zijn. En na de tweede operatie werd geen katheter aangebracht wat eigenlijk wel standaart is.

Daar allemaal goed van opgeknapt als het allemaal weer een wending krijgt. Op 31 juli krijgt Tonnie een tia, ooginfarct en moet een halsslagader operatie ondergaan. Heel heftig allemaal en even stond alles op zijn kop. Maar Tonnie krijg je niet zomaar klein en op 11 december is hij weer volledig aan het werk gegaan. We zijn dankbaar dat het goed is afgelopen. Wel viel ook deze keer de vakantie in het water maar dat komt wel weer goed.

In november kregen we te horen dat ons hondje Jackie kanker heeft. Verdrietig gelukkig heeft ze er nog niet echt last van en besluiten we haar nog een zo leuk mogelijk leven te geven zolang als dat lukt.

Een jaar die in het teken stond van gezondheid en persoonlijke groei. In dit nieuwe jaar zet zich dit door. Tonnie wordt verdacht van een trombose been. Er is bloed afgenomen en aan de hand daarvan volgt er misschien een mri, deze week horen we meer. Zelf moet ik in januari naar de neuroloog en de internist. We zien wel weer hoe het allemaal loopt.

In April ga ik beginnen aan de cursus werken met eigen ervaring, weer meer persoonlijke groei. Ik begin met goede moed aan 2018 er zullen vast weer mooie dingen op mijn pad komen, daar geloof ik in!

7 Comments

 • Connie

  Lieve Angel
  Ik heb je boek gelezen en sommige stukken overnieuw moeten lezen , omdat ik het niet kon begrijpen dat er ook maar iemand op de wereld is die zo monster kan zijn , maar helaas heb jij dat mee gemaakt ,
  Wat een dappere sterke vrouw ben je en wat een super man heb je , voor hem ook diep respect .
  Fijn dat je nu een hulphond hebt , zo kameraad is een geschenk van echte liefde .
  Boek is goed geschreven en ik kreeg echt kippenvel op de donkere momenten in jou boek , voelde zelfs jou angst ,zo goed is het geschreven en verwoord , want ik zelf heb twee prachtige lieve ouders gehad , iets wat ik jou zo zou hebben gegund . Het boek is toen het uit was , gelijk gestolen door mijn dochter , en me collega,s staan in de rij .
  ik hoop oprecht dat je nu gelukkig en gezond verder mag genieten van je lieve man en alle mensen die echt om je geven , ik wens je het allerbeste Connie

 • Elles

  Angel ik heb zoveel respect voor jou. Je voelt het zelf misschien niet altijd zo maar wat ben jij een sterke vechtlustige vrouw! Ik heb net je boek in een avond en morgen uitgelezen. Ik heb niet zulke erge dingen als jij meegemaakt maar wel psychische manipulatie door mijn stiefvader en later ook door mijn ex-man. Je beschreef dingen die je voelde toen je rust kreeg, weg bij je ouders. Die gevoelens en overlevingstechniek die niet meer nodig was maar toch door je lichaam en geest ingezet werd.
  Ik voelde mij nooit begrepen door iedereen en twijfelde aan mezelf.
  Nu lees ik bij jou diezelfde symptomen en ik dacht nu… Ik ben en was toch niet gek en het lag dus toch niet geheel aan mij? Ik zeg niet geheel, omdat ik nog altijd denk of het gevoel heb dat ik er iets aan kon doen.
  Dankjewel dat jij alles hebt opgeschreven, ik ken je niet persoonlijk maar ik ben heel trots op jou!
  Veel liefs Elles

  • Angélique

   Dank je wel Elles. Zoek niet de schuld bij jezelf. Ik heb dat ook lang gedaan. Maar niets wat je doet verdient deze behandeling. Dat merk ik nu goed nu ik een gezonde relatie heb. Wat ik ook doe en ja mijn man is wel eens boos maar hij gebruikt nooit geweld. Niet lichamelijk en zeker ook niet psychisch. Geweld in welke vorm dan ook ligt altijd aan degene die het doet niet aan jezelf

   • Elles

    Dat was een snelle reactie! ?
    Lief van je.
    De persoon heeft inderdaad een keuze hoe hij handelt en is verantwoordelijk voor zijn eigen, dat weet ik nu na ook veel werken aan mezelf.
    Gelukkig dat je een fijne relatie hebt, ben ik blij om te horen.
    Ik heb nu mijn 3e relatie en die is ook gezond. Ik moest daar heel erg aan wennen.
    Ik vind het ook fijn voor je dat je je hulphond hebt, je maatje.
    Ik las dat jullie ook gek zijn op dieren. Wij ook! ?
    Ze geven zoveel vreugde en liefde.

    Ik zou je zoveel willen vragen maar tegelijkertijd weet ik ook weer niet hoe en wat. Ik wil niets bij jou oprakelen of je pijn doen met een gevoelige vraag.
    Ik kreeg net als jou te horen dat ik naar de toekomst moest kijken en niet meer terug moet kijken naar het verleden. Dat lukt me redelijk. Maar ik heb toch nog geregeld angstige dromen waarbij ik gil, schreeuw, sla en schop etc.
    Dit is voornamelijk als ik het wat drukker heb in mijn hoofd, positief of negatief.
    Heb jij een tip of advies wie daar eventueel mij bij kan helpen?
    Ik ken de vele wegen in de gezondheidszorg, maar ik heb toch het gevoel dat ik ondersteuning nodig heb die meer hiervan weet.
    Groetjes Elles

    • Angélique

     Wat mij enorm tegen nachtmerries geholpen heeft is het medicijn topirmaat. Dat is eigenlijk een heel ander medicijn maar blijkt effectief te zijn bij nachtmerries. Verder heb ik afspraken met mijn partner. Hij maakte me wakker en dan gingen we heel even wat drinken en kletsen maar niet over de nachtmerrie maar over ditjes en datjes. Na een kwartier weer naar bed werkte ook voor mij. Maar wat werkt is vaak heel persoonlijk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: