Divers,  hulphond,  seksueel misbruik

Verbondenheid

dinsdag

Dinsdag was het dan zover, de boekpresentatie van Brigitte Lommers boek “Bevrijd van schaamte en schuld”. Het boek gaat over seksualiteit na seksueel misbruik en net als diverse van mijn lotgenoten heb ik in dit boek mijn seksuele beleving verteld. Dinsdag was dus de presentatie, want vond ik het spannend, niet alleen ging ik lotgenoten opnieuw ontmoeten, ik ging ook mensen voor het eerst ontmoeten. Maar gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen uiteraard ging Dirk mijn hulphond mee en mijn man. Wat een steun heb ik dan toch om me heen hé, wat een geluk.

Oh wat was het mooi, mijn grote vriendin heb ik bijna doodgeknuffeld we spreken elkaar heel regelmatig over de telefoon maar niets mooiers dan elkaar weer vast mogen houden en voelen. Er ging direct een berg warmte door me heen en dat had niets met de hitte buiten te maken. Ik heb zulke mooie mensen ontmoet en gevoeld. Verbondenheid alleen elkaar aankijken en weten wij begrijpen elkaar. Dat is eigenlijk met geen woord te beschrijven. Uiterlijk, kleur, geaardheid, dik, dun, lang, klein, het viel allemaal weg. We waren een in elkaar aan voelen en verbonden zijn.

Het mooiste moment was toen Brigitte duidelijk geëmotioneerd de mensen bedankte die meegewerkt hadden aan haar boek en onze namen op de projector verschenen. We gingen staan. Daar in de zaal met 150 mensen stonden we, krachtig en verbonden. Zo mooi.

En dan was daar Karin Bloemen, ze is niet zo maar een bekende Nederlander, nee ze is een lotgenoot. Wat een mooie en warme vrouw. Durf ik het, ja of nee, toch maar niet? Ja toch ik ga haar een hand geven, schoorvoetend maar wat is ze warm. Vol belangstelling vraagt ze naar Dirk en wat hij allemaal kan. Mijn 5 minuten met haar, vergeten zal ik ze nooit.

Dan stelt iemand voor om samen op de foto te gaan met Karin Bloemen, wat mooi weer een gevoel van verbonden met elkaar vastgelegd op de gevoelige plaat. Wat ik dan weer niet durf, en nu spijt van heb, is vragen of Karin alleen met mij op de foto wil. Al met al een onvergetelijke avond waar ik nog vol van zit.

One Comment

  • Rider

    Het was echt zo mooi en zo bijzonder en zoveel meer. De warme krachtige verbondenheid met jou en met de andere die erbij waren was zo voelbaar, heb er geen woorden voor om het te beschrijven. Het was een onvergetelijke avond waar ik nog vol van zit, om met jou woorden af te sluiten want zo voelt het voor mij ook.
    Dikke knuffel van je grote vriendin ❤️

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: