Ik was het duivelskind

Na het Het Duivelskind is het nu tijd voor mijn nieuwe boek. Met dit boek wil ik in de rauwe werkelijkheid laten zien wat de gevolgen zijn van langdurig seksueel misbruik/kindermishandeling. Niets verhullend neem ik u mee in mijn gedachtes, mijn twijfels, mijn angsten maar ook mijn hoop, mijn geluk, mijn vrijheid. De verwachting is dat het maart/medio april 2021 in de winkels zal liggen. Bijzonder trots mag ik aankondigen dat het voorwoord door Karin bloemen is geschreven. Het boek is al te bestellen bij onder andere Bol.com en Bruna ISBN : 9789089759597.

Het vervolg op de bestseller Het Duivelskind

Met een aangrijpend voorwoord door Karin Bloemen, zelf slachtoffer van misbruik

Angel kreeg jarenlang van haar ouders te horen dat ze niets waard was. Ze werd opgesloten, misbruikt en ze kreeg onmenselijke straffen. Dit taboedoorbrekende, waargebeurde boek gaat over de impact van kindermisbruik en falende hulpverlening. Wie zijn al die verwarde mensen op straat over wie de kranten schrijven? Angel was jarenlang een van hen. Van de hulpverlening kreeg ze te horen dat er niets te doen was tegen haar slapeloosheid en gruwelijke nachtmerries over haar jeugd. Keer op keer vond de politie haar in verwarde toestand op straat en bracht haar naar huis. Het duurde bijna 20 jaar voor ze een hulpverlener vond, die haar werkelijk wilde helpen. Ze kreeg ook een hulphond en die bleek een geweldige redder in nood. Haar vechtlust keerde terug en beetje bij beetje groeide Angels zelfvertrouwen. 

Gemiddeld zit er in elke klas een kind dat verwaarloosd, zwaar geslagen, uitgehongerd of misbruikt wordt. Tijdens de corona-periode hebben deze kinderen het extra moeilijk. Angel kende ook van die periodes dat ze elke dag misbruikt werd en geslagen, dat ze geen moment aan haar ouders kon ontsnappen om op adem te komen. Als toen slechts één volwassene aan haar had gevraagd hoe het ging, dan was haar leven misschien voorgoed veranderd. Voor sommige kinderen is het nog niet te laat.

In dit boek vertelt Angel voor het eerst over de echte rol van haar moeder bij haar misbruik. Daar schaamde ze zich jarenlang voor, ze wilde haar moeder vooral als slachtoffer van haar nietsontziende vader zien. Maar vrouwen zijn niet altijd van die zachtaardige, verzorgende wezens. Veel meisjes en ook jongens worden juist door een vrouw misbruikt. Met haar openhartige verhaal hoopt ze dat nog meer slachtoffers durven te praten over dit ‘verboden’ onderwerp. 

Onderzoeksjournalist Maria Genova schreef mee aan het boek en deed extra research. Geïnspireerd door het verhaal van Angel vertelt ze in een nawoord voor het eerst over haar eigen ervaringen met ‘grijpgrage’ mannen. 

One Comment

  • Tjietske Hoogstraten

    Wat was je eerste boek heftig! En wat ben jij een vechter! Ik ook gelukkig, maar het verleden blijft in je genen zitten… Gelukkig heb ik een geweldige therapeut gehad, die gun je iedereen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: