Ik was het duivelskind

Na het Het Duivelskind is het nu tijd voor mijn nieuwe boek. Met dit boek wil ik in de rauwe werkelijkheid laten zien wat de gevolgen zijn van langdurig seksueel misbruik/kindermishandeling. Niets verhullend neem ik u mee in mijn gedachtes, mijn twijfels, mijn angsten maar ook mijn hoop, mijn geluk, mijn vrijheid. Nu te koop in alle online winkels en uw plaatselijke boekhandel ISBN : 9789089759597. Ook verkrijgbaar als ebook. Bijzonder trots mag ik aankondigen dat het voorwoord door Karin bloemen is geschreven.

Het vervolg op de bestseller Het Duivelskind

Met een aangrijpend voorwoord door Karin Bloemen, zelf slachtoffer van misbruik

In haar taboedoorbrekende nieuwe boek vertelt Angel op indrukwekkende wijze hoe zij na een hele donkere periode in haar leven de kracht hervond om weer gelukkig te worden. Angel werd jarenlang zwaar mishandeld en seksueel misbruikt door zowel haar vader als haar moeder. Het is een verhaal over de impact van kindermisbruik binnen het gezin en falende hulpverlening. Van de hulpverlening kreeg ze te horen dat er niets te doen was tegen haar slapeloosheid en gruwelijke nachtmerries over haar jeugd. Het duurde bijna 20 jaar voor ze een hulpverlener vond, die haar werkelijk wilde helpen. Ze kreeg ook een hulphond en die bleek een geweldige redder in nood. Angels vechtlust keerde terug en beetje bij beetje groeide haar zelfvertrouwen.

Nu heel veel mensen het veelal niet zien zitten na al die negatieve gevolgen door corona, laat Angel van der Vecht in dit nieuwe boek zien, dat het nooit te laat is voor positiviteit. Bij het uitkomen van haar levensverhaal ‘Het Duivelskind’ zo’n acht jaar geleden stroomden de reacties binnen, duizenden. Het boek haalde zowel de Nederlandse als de Belgische bestsellerlijst, iedereen huilde op een andere pagina.

In dit nieuwe boek vertelt Angel voor het eerst ook over de echte rol van haar moeder bij haar misbruik. Daar schaamde ze zich jarenlang voor, ze wilde haar moeder vooral als slachtoffer van haar nietsontziende vader zien. Maar vrouwen zijn niet altijd van die zachtaardige, verzorgende wezens.

Maar ook vertelt ze over haar eigen ervaringen met hulpverleners, die in haar ogen mensen jarenlang in een slachtofferrol houden in plaats van ze vooruit te helpen. De hulpverlening probeerde haar bijvoorbeeld tegen te houden om vrijwilligerswerk te doen, maar ze zette door waardoor ze zich weer waardevol begon te voelen voor de maatschappij. Ook organiseerde ze een buurtavond om aan alle bewoners van de wijk uit te leggen waarom er zo vaak een politieauto voor de deur stond. Er waren mensen die dachten dat ze een crimineel was. Met haar humor en zelfspot wist ze iedereen voor zich te winnen.

Met haar openhartige verhaal hoopt ze dat nog meer slachtoffers durven te praten over dit ‘verboden’ onderwerp. Gesteund door talloze lezers en lotgenoten ging Angel nog meer over kindermishandeling en misbruik vertellen en werd ze op steeds grotere podia gevraagd, ook voor universiteiten. Met haar nieuwe boek ‘Ik was het duivelskind’, geschreven samen net onderzoeksjournaliste Maria Genova, wil ze vooral een positieve boodschap brengen: dat het mogelijk is om gelukkig te worden na heel veel depressieve gedachten. Het enige wat je hoeft te doen, is durven praten en je kwetsbaar opstellen.

Angel laat in het boek zien wat het doorbreken van het zwijgen concreet kan brengen. Met de hashtag #IkZwijgNietMeer kan iedereen die het moeilijk heeft elkaar steunen en misschien voor het eerst zijn of haar hart luchten over nare ervaringen die een grote invloed hebben op iemands leven. In het boek interviewt Genova ook diverse bekende deskundigen die een toelichting geven.  

9 Comments

 • Diane

  In 1 adem heb ik je eerste boek gelezen . Wat een pracht vrouw ben je , zo sterk en een vechter . Er is helaas zoveel mis in de hulpverlening, niet te geloven . Diepe respect mooi mens .
  Helaas ouders krijg je en heb je niet voor het kiezen. Heb zelf nog een weg te gaan maar heb vertrouwen . Wens je heel veel kracht toe .

  • Lieve Van de maele

   Zwaar boek om te lezen maar rijk aan informatie zeker voor instanties.Ik vind u een sterke vrouw je moet het maar kunnen je hele miserie neerpennen,ik heb fameus een paar traantjes gelaten.Ik hoop en wens U van harte veel sterkte en veel geluk toe!!!Veel liefs Lieve

 • Ettie

  Hallo Angel… ik heb je boek Het Duivelskind gelezen… het is alsof ik mijn eigen “verleden” lees… ik ben 62 jaar… heb ook vanaf mijn 12e jaar tot mijn 20e… dit moeten ondergaan… ik heb het 2e boek net besteld… om te lezen hoe ik na al die jaren toch (misschien) beter voor mezelf kan zorgen…
  Ik wil je nog wel even zeggen dat ik ontzettend veel respect voor je heb….lieve groetjes Ettie…

 • Marianne Binnenmars

  Ik heb je boek geluisterd. Stil ben ik ervan…. Wat jou is overkomen is voor mij niet te bevatten. Diep respect voor jouw kracht om door te gaan! Het verleden kun je niet veranderen en vergeten en ik hoop dat de toekomst jou meer geluk kan geven en dat je alles een plek hebt kunnen geven. Bewondering voor je dat je het hebt verwoordt in dit prachtige boek!!

  • Djonina Wiebenga

   Dappere en krachtige vrouw,

   Ik ben zo blij voor je dat het je gelukt is om echt te leven. Door jouw verhaal begrijp ik waarom het zo moeilijk is voor kinderen om te praten. Ik hoop dat hulpverleners en mensen in de omgeving hier lering uit trekken. Ik begrijp werkelijk niet hoe ze je zo aan je lot hebben over gelaten. Ik ben docente en kies altijd voor het kind. Het is mijn plicht als mens en docente om kinderen te beschermen. Door jouw boek (en sommige andere) ben ik anders gaan kijken en heb geleerd signalen op te pikken.
   Helaas is er nog steeds geen soort cursus voor docenten die leert misbruikte en/of mishandelde kinderen te herkennen, zodat er adequate hulp komt.
   Dank je voor het delen van jouw levensverhaal.

   Veel liefs van Djonina Wiebenga

 • Naomi

  Wat was het boek Het Duivelskind adembenemend, moeilijk en prachtig.

  Het is moeilijk om even terug te gaan naar die herkenbare emoties, gevoelens en angsten.

  Tegelijkertijd is het prachtig hoe positief je kan kijken naar het feit dat iemand dit na jaren van al die onmogelijke momenten van angst en gevangenheid eindelijk heeft mogen en kunnen uiten.

  Dit boek heb ik in een dag uitgelezen, ik heb tranen gelaten, ik heb steun en begrip teruggevonden en dat op weg naar de zoektocht van acceptatie en wie ben ik nu en tot wie ben ik nu gemaakt.

  Dank voor het boek.

 • Tjietske Hoogstraten

  Wat was je eerste boek heftig! En wat ben jij een vechter! Ik ook gelukkig, maar het verleden blijft in je genen zitten… Gelukkig heb ik een geweldige therapeut gehad, die gun je iedereen!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page