Reacties

In Barneveld (ongeveer 70-80 deelnemers) kwam Angélique van Deursen spreken. Haar verhaal wordt gewaardeerd met cijfers. Het gemiddelde komt uit op een 8,6. De feedback komt uit op:

* Een indrukwekkend en schokkend verhaal over wat haar is aangedaan, maar ook de falende hulpverlening.
* Zeer veel respect voor haar het was zeer indrukwekkend.
* Zo veel respect voor hoe open zij haar verhaal heeft verteld en rustig antwoord gaf op alle vragen. Zoals eerder genoemd indrukwekkend en leerzaam. Bij mij heeft het bewustwording teweeggebracht over dit onderwerp.
* Bewondering voor het kunnen vertellen van haar verhaal. Een verhaal wat je nooit meer vergeet: Indrukwekkend, heftig en zoveel pijn. Een verhaal wat me inspireert om door te gaan met mijn werk en te zorgen dat kinderen zoals Angelique gezien worden.
* Zeer indrukwekkend, bijna ongelofelijk heeft veel indruk gemaakt.
* Om kippenvel van te krijgen. Het maakt wel erg duidelijk waarom het zo belangrijk is goed te signaleren en actie te ondernemen.
* Een duidelijk verhaal waarin ok werd aangegeven wat er verbeterd kan worden in de hulpverleners en de aandacht voor de directe omgeving.
Ingrijpend verhaal.
* Ik ben heel erg geraakt door haar verhaal en hoe zij nu is geworden wie ze is. Een krachtige vrouw maar wel met een “fors litteken”. haar verhaal verteld mij hoe we zoveel meer naar de signalen van een kind moeten kijken en handelen. Luister naar het kind en kom daar voor op.
* Een absurd verhaal. Zeer indrukwekkend. Diep respect voor deze vrouw en ontzettend veel van geleerd!
* Heel eerlijk, open en indrukwekkend verteld.
* Heftig en een goed weer gegeven verhaal.
* Een ontzettend heftig verhaal. Heel goed dat ze het durft te delen, zodat mensen er echt bewust van worden wat het kan aan richten!
* Persoonlijk verhaal wat stevig neergezet is en goed om te horen qua hulp wat beter kan.
* Bizar en pijnlijk dat er zoveel signalen gemist kunnen worden/geen actie genomen wordt door omstanders/professionals.

Priscilla van Lierop, trainer en directeur van trainingsbureau Vogelvrij

Angelique heeft lezingen gegeven voor een cyclus van trainingen die ik verzorg over psychische problematieken voor een bedrijf. Acht keer in totaal zat ze naast mij op een stoel, met Dirk de hulphond, aan haar zijde. Ze deelde haar indrukwekkende verhaal, ze vertelde over PTSS, gaf een helder beeld en inzicht aan de deelnemers over wat een dissociatieve stoornis betekent. Haar verhaal maakte het nodige los. Herkenning, respect, ongeloof over de falende hulpverlening waren de eerste reacties. Maar er was meer. Het verhaal van Angelique en ook de wijze hoe ze er over verteld, is een prachtig voorbeeld van moed. Van niet opgeven. Van door blijven gaan. Vertrouwen dat er een weg is naar heling. Geloven in jezelf. Juist dat is wat de deelnemers ook meenemen naar hun werkplek.

Ik was onder de indruk van de rust, de duidelijkheid waarmee Angelique haar verhaal verteld. Het wordt niet te heftig, te emotioneel of te dramatisch. Het is een verhaal verteld vanuit kracht.

PVP Deurne (https://pvpdeurne.nl/)

De presentatie van Angelique was helder en confronterend; de machteloosheid en behoefte aan erkenning werd duidelijk voelbaar door het verhaal, waarbij het voor de toehoorder heel duidelijk werd wat een slachtoffer van misbruik/mishandeling nodig heeft. De meerwaarde is dat de persoon zelf, die het heeft meegemaakt dit verteld, het maakt het persoonlijk waarbij de werkelijkheid van het verhaal heel dichtbij komt.

Kristin Gerritsen (trainer meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling): 

Angélique heeft in de Week tegen Kindermishandeling 2018 in Nijkerk haar verhaal gedaan. In een kleine groep kon ze over haar ellende vertellen, maar vooral over hetgeen haar geholpen heeft om te komen waar ze nu is. Er is uitgebreid met elkaar gesproken over welke krachten, beschermende factoren en praktische zaken voor haar het verschil hebben gemaakt zijn besproken met de groep. Haar verhaal was niet emotioneel, maar desondanks aangrijpend en ‘beklemmend’ (aldus een van de deelnemers). Haar verleden geeft een goed beeld van wat onderwijs, hulpverlening, GGZ en politie anders hadden kunnen / moeten doen en wat haar geholpen heeft. Als ze dat zit te vertellen, met Dirk aan haar zijde, kun je niet anders dan respect hebben voor de vrouw die er zit! En tegelijkertijd doet het een enorm appél op de mogelijkheden van elke professional om het verschil te maken voor elk kind en elke volwassene in zijn of haar omgeving.

Dus zoek je een goede ervaringsdeskundige met een aangrijpend verhaal wat nergens té emotioneel of té heftig wordt? Dan raad ik Angélique van harte aan.

Hannah van Nordennen (procesregisseur  veiligheid sociaal domein gemeente Nijkerk:

Ik heb er weer zoveel motivatie en inspiratie uitgehaald voor mijn werk. Dankjewel♡. Dan weet ik weer waar ik het voor doe.

Nadya Aboyaakoub (wethouder gemeente Nijkerk)

Wat n inspirerende bijeenkomst ihkv WeektegenKindermishandeling met ervaringsdeskundige Angelique van Deursen die tot haar 25e mishandeld en sexueel misbruikt is door haar vader. Heftig verhaal met veel leerlessen waar we over in gesprek zijn geweest met elkaar.

5 Comments

 • Irene van Rijn

  Angelique heeft in onze minor “Traumasensitief werken met jeugd” op bijzonder open wijze haar levensverhaal verteld. Hoe krachtig liet ze haar kwetsbaarheid zien en hoe krachtig haar veerkracht en copingmechanismen. We hebben veel kunnen leren over het preventief traumasensitief werken. Hadden mensen om Angelique heen maar eerder de vraag gesteld “hoe gaat het met je”? En was er maar eerder aandacht geweest voor haar thuissituatie en haar gedrag. Angelique liet ons horen hoe haar zelfbeeld gevormd werd door de situatie en gevoelens van schaamte en schuld. Hoe zij door deze mechanismen vast kwam te zitten en wat een moeite het heeft gekost om uit deze mechanismen te komen.

  Angelique, enorm bedankt voor het delen van jouw ervaringen, gevoelens, gedachten en behoeften. Je hebt ons een wijze les gegeven en ons een kans om het beter te doen voor kinderen die net als jij met heftige ervaringen in thuissituaties te maken krijgen.

 • Lara Meijers - projectleider ervaringsdeskundigheid Zuidoost Brabant

  Angélique is een fijne collega om mee samen te werken: gedreven, toegankelijk, met humor en bovenal in staat haar traumatische ervaringen om te zetten in een kracht en dit te laten ervaren door haar publiek. Ze vertelt heel open over haar ervaringen en geeft de aanwezigen handvatten voor in de praktijk. Ik zou iedereen die in dit werkveld werkzaam is aanraden kennis te maken met Angélique en haar uit te nodigen om haar verhaal te delen!

 • Lisette Verploegen

  Angélique was samen met hond Dirk op 21 september en 3 november 2021 als gastspreker aanwezig bij de opfriscursus voor aandachtsfunctionarissen van Kindermishandeling &Huiselijk geweld van @2maalV in Vierlingsbeek. Namens mezelf en de deelnemers wil ik hierbij nogmaals aangeven dat ik super veel respect en bewondering heb voor de manier waarop Angélique haar gruwelijke (jeugd)ervaringen met ons heeft gedeeld. De kracht en transparantie waarmee zei ook haar kwetsbaarheid en de huidige gevolgen hiervan toont, biedt vooral de openheid om met elkaar het gesprek aan te gaan. En dat is zo hard nodig. Ik adviseer om alle professionals die met mensen werken (jong en oud) om een lezing of workshop bij te wonen van Angélique of in ieder geval haar boeken te lezen. Want alleen samen maken we het verschil!

 • Joyce

  Angelique heeft tijdens de expositie “WIJ…doorbreken de cirkel van geweld” een indrukwekkende lezing gegeven in bibliotheek Amersfoort. Mensen komen live of online aanwezig zijn. Mooie warme reacties! Wat mensen het meeste bij bleef was haar verhaal van hoop, geef nooit op, blijf hopen. Ook als hulpverlener, als het bij jou niet lukt; durf dat dan eerlijk aan te geven en ga op zoek naar iets wat wel kan werken.
  Ook blijkt dat kopje thee zo belangrijk, zie het kind, sta voor het klaar als leraar, buurvrouw, oom, tante etc. Samen maken we het verschil! Dank Angélique voor deze mooie avond!

 • SV Passie

  Angelique heeft een inspirerende lezing gegeven voor drie studievereniging van pedagogiek (Alexa, PiT en Passie). Het was voor Angelique de eerste keer online en dit ging heel goed. Met 150 leden kunnen luisteren naar haar open, eerlijke en heftige verhaal. We mochten veel vragen stellen en hebben hierdoor veel nieuwe inzichten kunnen ontwikkelen. Veel studenten gaven aan dat zij deze inzichten mee nemen in hun beroepsontwikkeling. De samenwerking met Angelique hebben wij als erg prettig ervaren.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You cannot copy content of this page