Referenties

In Barneveld (ongeveer 70-80 deelnemers) kwam Angélique van Deursen spreken. Haar verhaal wordt gewaardeerd met cijfers van een 4 t/m diverse keren een 10. Het gemiddelde komt uit op een 8,6. De feedback komt uit op:

* Een indrukwekkend en schokkend verhaal over wat haar is aangedaan, maar ook de falende hulpverlening.
* Zeer veel respect voor haar het was zeer indrukwekkend.
* Zo veel respect voor hoe open zij haar verhaal heeft verteld en rustig antwoord gaf op alle vragen. Zoals eerder genoemd indrukwekkend en leerzaam. Bij mij heeft het bewustwording teweeggebracht over dit onderwerp.
* Bewondering voor het kunnen vertellen van haar verhaal. Een verhaal wat je nooit meer vergeet: Indrukwekkend, heftig en zoveel pijn. Een verhaal wat me inspireert om door te gaan met mijn werk en te zorgen dat kinderen zoals Angelique gezien worden.
* Om stil van te worden.
* Heftig.
* Een verhaal dat je bij blijft.
* Zeer heftig.
* Natuurlijk heel indrukwekkend, maar voor mij als hulpverlener geen tools waarmee ik extra toegerust werd om eerder te signaleren.
* Zeer indrukwekkend, bijna ongelofelijk heeft veel indruk gemaakt.
* Om kippenvel van te krijgen. Het maakt wel erg duidelijk waarom het zo belangrijk is goed te signaleren en actie te ondernemen.
* Een duidelijk verhaal waarin ok werd aangegeven wat er verbeterd kan worden in de hulpverleners en de aandacht voor de directe onmgeving.
Ingrijpend verhaal.
* Ik ben heel erg geraakt door haar verhaal en hoe zij nu is geworden wie ze is. Een krachtige vrouw maar wel met een”fors litteken”. haar verhaal verteld mij hoe we zoveel meer naar de signalen van een kind moeten kijken en handelen. LUister naar het kind en kom daar voor op.
* Een absurd verhaal. Zeer indrukwekkend. Diep respect voor deze vrouw en ontzettend veel van geleerd!
* Heel indrukwekkend.
* Het was een erg heftig verhaal, dat nog dagen erna in mijn gedachten naar boven kwam. Tijdens de conferentie zelf had ik er last van dat het zoveel was en zo heftig, dat ik weinig ruimte meer in mijn hoofd had om de eerste workshop goed te volgen. Het was tegelijkertijd een heel eerlijk verhaal over wat geweld met je doet, wat omstanders wel/niet goed doen, een oproep tot goede hulpverlening, en dat je ondanks zo’n geschiedenis een prachtig mens kunt zijn!
* Heel eerlijk, open en indrukwekkend verteld.
* Heftig en een goed weer gegeven verhaal.
* Een ontzettend heftig verhaal. Heel goed dat ze het durft te delen, zodat * mensen er echt bewust van worden wat het kan aan richten!
* Persoonlijk verhaal wat stevig neergezet is en goed om te horen qua hulp wat beter kan.
* Bizar en pijnlijk dat er zoveel signalen gemist kunnen worden/geen actie genomen wordt door omstanders/professionals.

Priscilla van Lierop, trainer en directeur van trainingsbureau Vogelvrij

Angelique heeft lezingen gegeven voor een cyclus van trainingen die ik verzorg over psychische problematieken voor een bedrijf. Acht keer in totaal zat ze naast mij op een stoel, met Dirk de hulphond, aan haar zijde. Ze deelde haar indrukwekkende verhaal, ze vertelde over PTSS, gaf een helder beeld en inzicht aan de deelnemers over wat een dissociatieve stoornis betekent. Haar verhaal maakte het nodige los. Herkenning, respect, ongeloof over de falende hulpverlening waren de eerste reacties. Maar er was meer. Het verhaal van Angelique en ook de wijze hoe ze er over verteld, is een prachtig voorbeeld van moed. Van niet opgeven. Van door blijven gaan. Vertrouwen dat er een weg is naar heling. Geloven in jezelf. Juist dat is wat de deelnemers ook meenemen naar hun werkplek.

Ik was onder de indruk van de rust, de duidelijkheid waarmee Angelique haar verhaal verteld. Het wordt niet te heftig, te emotioneel of te dramatisch. Het is een verhaal verteld vanuit kracht.

PVP Deurne (https://pvpdeurne.nl/)

De presentatie van Angelique was helder en confronterend; de machteloosheid en behoefte aan erkenning werd duidelijk voelbaar door het verhaal, waarbij het voor de toehoorder heel duidelijk werd wat een slachtoffer van misbruik/mishandeling nodig heeft. De meerwaarde is dat de persoon zelf, die het heeft meegemaakt dit verteld, het maakt het persoonlijk waarbij de werkelijkheid van het verhaal heel dichtbij komt.

Kristin Gerritsen (trainer meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling): 

Angélique heeft in de Week tegen Kindermishandeling 2018 in Nijkerk haar verhaal gedaan. In een kleine groep kon ze over haar ellende vertellen, maar vooral over hetgeen haar geholpen heeft om te komen waar ze nu is. Er is uitgebreid met elkaar gesproken over welke krachten, beschermende factoren en praktische zaken voor haar het verschil hebben gemaakt zijn besproken met de groep. Haar verhaal was niet emotioneel, maar desondanks aangrijpend en ‘beklemmend’ (aldus een van de deelnemers). Haar verleden geeft een goed beeld van wat onderwijs, hulpverlening, GGZ en politie anders hadden kunnen / moeten doen en wat haar geholpen heeft. Als ze dat zit te vertellen, met Dirk aan haar zijde, kun je niet anders dan respect hebben voor de vrouw die er zit! En tegelijkertijd doet het een enorm appél op de mogelijkheden van elke professional om het verschil te maken voor elk kind en elke volwassene in zijn of haar omgeving.

Dus zoek je een goede ervaringsdeskundige met een aangrijpend verhaal wat nergens té emotioneel of té heftig wordt? Dan raad ik Angélique van harte aan.

Hannah van Nordennen (procesregisseur  veiligheid sociaal domein gemeente Nijkerk:

Ik heb er weer zoveel motivatie en inspiratie uitgehaald voor mijn werk. Dankjewel♡. Dan weet ik weer waar ik het voor doe.

Nadya Aboyaakoub (wethouder gemeente Nijkerk)

Wat n inspirerende bijeenkomst ihkv WeektegenKindermishandeling met ervaringsdeskundige Angelique van Deursen die tot haar 25e mishandeld en sexueel misbruikt is door haar vader. Heftig verhaal met veel leerlessen waar we over in gesprek zijn geweest met elkaar.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.