Referenties

Priscilla van Lierop, trainer en directeur van trainingsbureau Vogelvrij

Angelique heeft lezingen gegeven voor een cyclus van trainingen die ik verzorg over psychische problematieken voor een bedrijf. Acht keer in totaal zat ze naast mij op een stoel, met Dirk de hulphond, aan haar zijde. Ze deelde haar indrukwekkende verhaal, ze vertelde over PTSS, gaf een helder beeld en inzicht aan de deelnemers over wat een dissociatieve stoornis betekent. Haar verhaal maakte het nodige los. Herkenning, respect, ongeloof over de falende hulpverlening waren de eerste reacties. Maar er was meer. Het verhaal van Angelique en ook de wijze hoe ze er over verteld, is een prachtig voorbeeld van moed. Van niet opgeven. Van door blijven gaan. Vertrouwen dat er een weg is naar heling. Geloven in jezelf. Juist dat is wat de deelnemers ook meenemen naar hun werkplek.

Ik was onder de indruk van de rust, de duidelijkheid waarmee Angelique haar verhaal verteld. Het wordt niet te heftig, te emotioneel of te dramatisch. Het is een verhaal verteld vanuit kracht.

PVP Deurne (https://pvpdeurne.nl/)

De presentatie van Angelique was helder en confronterend; de machteloosheid en behoefte aan erkenning werd duidelijk voelbaar door het verhaal, waarbij het voor de toehoorder heel duidelijk werd wat een slachtoffer van misbruik/mishandeling nodig heeft. De meerwaarde is dat de persoon zelf, die het heeft meegemaakt dit verteld, het maakt het persoonlijk waarbij de werkelijkheid van het verhaal heel dichtbij komt.

Kristin Gerritsen (trainer meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling): 

Angélique heeft in de Week tegen Kindermishandeling 2018 in Nijkerk haar verhaal gedaan. In een kleine groep kon ze over haar ellende vertellen, maar vooral over hetgeen haar geholpen heeft om te komen waar ze nu is. Er is uitgebreid met elkaar gesproken over welke krachten, beschermende factoren en praktische zaken voor haar het verschil hebben gemaakt zijn besproken met de groep. Haar verhaal was niet emotioneel, maar desondanks aangrijpend en ‘beklemmend’ (aldus een van de deelnemers). Haar verleden geeft een goed beeld van wat onderwijs, hulpverlening, GGZ en politie anders hadden kunnen / moeten doen en wat haar geholpen heeft. Als ze dat zit te vertellen, met Dirk aan haar zijde, kun je niet anders dan respect hebben voor de vrouw die er zit! En tegelijkertijd doet het een enorm appél op de mogelijkheden van elke professional om het verschil te maken voor elk kind en elke volwassene in zijn of haar omgeving.

Dus zoek je een goede ervaringsdeskundige met een aangrijpend verhaal wat nergens té emotioneel of té heftig wordt? Dan raad ik Angélique van harte aan.


Hannah van Nordennen (procesregisseur  veiligheid sociaal domein gemeente Nijkerk:

Ik heb er weer zoveel motivatie en inspiratie uitgehaald voor mijn werk. Dankjewel♡. Dan weet ik weer waar ik het voor doe.


Nadya Aboyaakoub (wethouder gemeente Nijkerk)

Wat n inspirerende bijeenkomst ihkv WeektegenKindermishandeling met ervaringsdeskundige Angelique van Deursen die tot haar 25e mishandeld en sexueel misbruikt is door haar vader. Heftig verhaal met veel leerlessen waar we over in gesprek zijn geweest met elkaar.