A Lot genoten

verbonden

A lot genoten dat heb ik gisteren bij de dag van het misbruikte kind. Hoe anders begon de dag, toen de wekker afliep voelde ik het al meteen, zenuwen. Mijn hart ging tekeer en in mijn buik een leger aan mieren. Maar ik ga, de trap op met Dirk en de trein in gaan goed, stap 1 gezet. Dan ontmoet ik in Eindhoven de vrouwen met wie ik mee ga rijden en voel meteen, dit zit goed. En dat is zo ik voel me “thuis” in de rit naar Driebergen toe. Daar aangekomen schrik ik een beetje van de drukte maar denk dan meteen, nee Angélique dit zijn allemaal mensen die bij jou passen, die het ook spannend vinden en dat maakt het al wat minder eng. En er is natuurlijk het feest van herkenning, even knuffelen met degene die je al kent en met wie je jezelf onmiddellijk verbonden voelt.

Er volgt een opening en een lezing, ik ben op een hoek gaan zitten zodat Dirk wat ruimte heeft. Hier en daar word ik geraakt, komt het binnen maar dat is niet erg. Door Dirk kan ik het allemaal aan. Dan kriebel ik hem even op zijn zachte koppie, hij houd me daarmee heel goed in het hier en nu. Dan de heerlijke hele luxe lunch, buiten want het weer is stralend. Meteen een mooie tijd om met nieuwe mensen te praten, te ontmoeten en te verbinden.

De workshops komen eraan, ik had gezegd ik ga echt geen workshops doen. Toch loop ik mee met de mensen die Biodanza gaan doen. Ja ik doe het wel, ik wil me openstellen en mezelf een kans geven te ontdekken. Biodanza is door dans contact maken met jezelf en met anderen. En wat ik nooit had gedacht dat ik zou kunnen gebeurt ik beweeg. Alleen en met anderen, er gaat van alles door me heen. Verwarring, angst, blijdschap, ik kan het allemaal niet zo goed plaatsen. Na een uur voel ik nu is het genoeg en ik verlaat de zaal. Weer een stap gezet, grenzen aangeven. Dat is het mooie van deze lotgenotendag. Dit mag ook, je mag helemaal jezelf zijn. Niemand die vind dat je mee moet doen zo een bevrijdend gevoel eens niet door de omgeving veroordeeld te worden. Een beetje trots ben ik wel op mezelf dat ik wel naar de workshop ben gegaan, dat ik mijn angst onder ogen heb gezien, en me eroverheen heb gezet.

Het is zo bijzonder om met een grote groep mensen te zijn en toch helemaal jezelf te kunnen zijn. Ik heb mensen die allang een plaatsje in mijn hart hebben geknuffeld en nieuwe hele mooie mensen ontmoet. Dirk is een fantastische steun voor me geweest de hele dag. Wat ben ik trots op mijn kerel. Hij heeft me in het hier en nu gehouden, dank zij hem heb ik de dag volledig bewust kunnen meemaken én voelen. Ik durfde niet te gaan, maar wat ben ik blij dat ik deze voor mij grote stap gezet heb!

Getagd met , , ,
7 reacties op “A Lot genoten
 1. malu schreef:

  Hallo Angel,

  Ik heb gisteren je boek voor het eerst gelezen. Hartverscheurend met het besef dat dit geen fictie was. Ik wens je net als zovele voor mij heel veel liefdevolle kracht met allen die je dierbaar zijn.
  Ik werk zelf in de Jeugdzorg en zal ik nog meer dan ooit mijn antennes uitzetten..!

  Vriendelijke groet,

  Malu

 2. Miek schreef:

  Je boek net gelezen.. En zo hier terecht gekomen… En mens, wat heb ik ontzettend veel respect voor je!! Ik hoop dat het iedere dag wat beter met je mag gaan.. En wat fijn dat je zo’n lieve man hebt getroffen!
  Ik wens je echt het aller, aller beste!!

 3. Wat is dat toch ongelovelijk mooi! Dat Dirk jou zo helpt om je te laten ervaren hoe sterk je eigenlijk bent!

 4. Marjo elsendoorn schreef:

  Lieve Angel…… en weer zeg ik: FANTASTISCH wat jij hebt gedaan. Liefs, M

 5. Dieke de Jong schreef:

  wat mooi te lezen! Weer een belangrijke stap naar kunnen leven zoals je bent! In verbinding met jezelf en dan wordt de stap naar anderen mogelijk. Liefs, xxx

 6. Rider schreef:

  You did it!!!
  Samen met Dirk heb je een grote angst overwonnen.
  Ik ben trots op je en ik wens je toe dat je lang kunt nagenieten van het gevoel van verbondenheid van deze dag.

 7. theasmallThea schreef:

  Wat heb je het goed gedaan! Samen met Dirk fantastisch om te lezen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.