seksueel misbruik

Bijna 50, en wat dan?

Nog een maand op 9 mei 2020 word ik 50 jaar jong. Niks bijzonders uiteraard maar voor mij wel. Ik heb eigenlijk van jongs af aan gedacht geen 50 te zullen worden. Ik kan er geen rationele verklaring voor geven het is altijd in mijn gedachten geweest. Jullie weten ook wel hoe moeilijk mijn leven was en eerlijk heb ik ook lang gedacht ik wil niet eens 50 worden, en nog zoveel jaar ellende meemaken.

Maar nu is het bijna zover, ik word dus 50. En nu is het zo anders allemaal. Mijn leven is WEL leuk nu, ik doe van alles, geniet en leef vooral weer. En nu wil ik wel 50 worden, graag zelfs. En ik geloof er nu ook in dat ik 50 word. Niet meer gezond daarvoor piept en kraakt er te veel. Maar ook niet ongelukkig en afgestompt. Sterker nog ik voel dat ik nu pas leef. Het is omzetten van een mindset van ik zal nooit 50 worden naar 50 worden en dan? Ik heb zoveel om me heen, een geweldige man, Hulphond Dirk, lieve vrienden en familie, vrijwilligerswerk, ervaringsdeskundige werk, een boek geschreven. Wat leeg was is nu vol. Vandaag moest ik even huilen van hoe anders het allemaal kan zijn.

Wel is dit niet de verjaardag waar ik me zo op verheugde. Ik wilde dit zo graag met anderen vieren met een hapje en een drankje, met mijn mensen om me heen. Dat loopt nu heel anders door de Corona crisis. Niet dat we dat uiteindelijk niet gaan doen want een feest kun je gewoon verzetten en later alsnog doen. Het is wel even slikken, normaal geef ik niet zo om jarig zijn maar juist dit jaar had ik me er zo op verheugd. Niet dat we niets doen. Tenslotte ben ik niet alleen en heb ik Tonnie en Dirk om me heen. We bestellen gewoon heerlijk eten bij een van de plaatselijke horecaondernemers en gaan daar volop van genieten en een gebakje is ook zo gekocht. En hopen op mooi weer en dan heerlijk onder de veranda samen.

Vreemd soms hoe een leven kan lopen van geen toekomst zien naar je verheugen op de toekomst. Hopelijk gaat deze crisis weer voorbij want jeetje wat heb ik moeite met het sociaal isolement en de angst eromheen. Komt goed, toch?

2 Comments

 • grietje

  Heerlijk angelique om je zo te horen praten.Dat hadden we een paar jaartjes geleden nooit gedacht.Maar je hebt gevochten als een leeuw en uiteindelijk gewonnen.Hoop dat je samen met tonnie en dirk hardstikke gelukkig word en echt kan genieten.Maak er wat van zal je best lukken nu.Dikke kus grietje

 • ineke

  Inderdaad het zal nu anders zijn , maar wat ik zo mooi vind om te lezen dat je nu wel je verjaardag wilt vieren en zelfs ervan geniet om te leven .
  Zoveel respect voor de positiviteit en ook de dankbaarheid voor jou maatje Dirk en je man , wat ook wel voor mij zeer herkenbaar is want ik ben ook zo dankbaar
  met mijn man en hulphond Willy en onze 2 kleine makkers .
  Toch voor jullie een mooie dag gewenst en lekker genieten xx

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: