seksueel misbruik

Dader(s) in beeld, dag 1

De week tegen kindermishandeling 2018

Ik word wakker en heb meteen een rot gevoel. Vandaag is hij jarig mijn dader-vader. Dat betekent “feest”. Maar zijn idee van feest is zo heel anders dan taartjes, slingers, blije mensen, dansen. Nee zijn idee is allereerst zoenen. Geen lief zoentje nee tongzoenen. Zo smerig vind ik dat het smaakt naar verschraald bier en sigaretten, heel smerig. Maar ik moet wel want anders vind hij me helemaal niet lief.

Ik geef hem het cadeautje wat ik samen met mamma heb uitgezocht. Hij vindt het wel aardig maar zijn echte cadeau moet nog komen. Hij wil geen ingepakt cadeautje, hij wil mij, hij wil mijn lijf. Hij neemt me mee naar de slaapkamer en neemt me, terwijl mijn moeder-dader het ontbijt klaarmaakt, fluitend en neuriënd. Ik zou willen schreeuwen, willen huilen maar dat kan niet dan wordt hij pas echt boos. Het doet zo verschrikkelijk pijn en het is zo akelig, maar hij wil het zo en ik? Ik heb geen keus.

Eindelijk is het voorbij, voor nu dan want omdat hij jarig is wil hij vanavond nog een keer, zoals elk jaar. Dat is zijn feest. Gezellig ontbijten, alsof er niets gebeurd is. Mijn vader-dader en moeder-dader kletsen gezellig en ik probeer zo vrolijk mogelijk te zijn. Weet je wat het ergste is? Over 4 dagen is mijn moeder-dader jarig en moet ik weer “cadeau” zijn. Ik kan elke dag uit en ingepakt worden. Er zit nog net geen strikje om me heen met van die krullen aan het uiteinde.

Die dag hebben mijn moeder-dader en ik hetzelfde jurkje aan, heeft ze zelf gemaakt. Zo schattig vind mijn vader, zijn “meisjes” in hetzelfde jurkje. Zo ziet hij mij het liefst, schattig, klein meisje. Leuk als je 3 jaar bent maar als je 14 bent is dat veel minder leuk.

Nog steeds heb ik op zijn verjaardag, 27 juli een moeilijke dag. Tegenwoordig koop ik dan een mooie bos bloemen voor mezelf en vier dat ik nu vrij ben, ik zal nooit meer iemands cadeau zijn!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: