seksueel misbruik

De warme dagen uit mijn jeugd, een hel!

Het is al een paar weken stralend weer, we leven meer buiten dan binnen. Doen leuke dingen, gaan naar het strand, barbecueën, spelen met water en ga zo maar door. Dat doet me denken aan mijn jeugd. Als het warm was zat ik binnen, buiten spelen mocht niet. Ik zag de andere kinderen buiten spelen, elkaar met water besproeien. Ik hoorde ze gillen van plezier. En daar zat ik met een raam ertussen, ik kon er niet bij. Het deed pijn, ik vroeg me zo vaak af hoe zou dat zijn, samen spelen?

In mijn tiener jaren hadden we een eigen stacaravan. Dat was een hel, binnen moeten blijven in een ruimte die klein was en bloedheet. Er was een zwembad op de camping en daar mocht ik samen met mijn moeder om 7.00 uur in de ochtend heen, als er nog niemand was. Of tijdens een regenbui als iedereen weg was bij het zwembad. Er was ook een ruimte voor de jongeren waar ze iedere dag samen kwamen. Omdat ze zo vaak bij onze caravan kwamen vragen of ik ook kwam, mocht ik weleens mee. Maar ik wist me geen houding te geven. Was het niet gewend met jongeren van mijn leeftijd om te gaan. En zij waren bezig met handje vasthouden, kusjes geven en daar moest ik niet aan denken. Toch was het daar dat ik mijn eerste tongzoen van een jongen kreeg. Ik voelde me een verrader, ik was tenslotte exclusief van mijn vader.

Warm weer, vakantie ze kunnen een hel zijn voor kinderen die mishandeld en misbruikt worden. Tenslotte is de dader dan elke dag vrij en tja dat is schijnbaar een vrijbrief om nog vaker misbruikt en mishandeld te worden. Het betekent geen seconde vrij kunnen ademhalen. 24 uur per dag op je hoede zijn. Hopen dat je niets verkeerd doet en je weer geslagen wordt. En ik kan je vertellen misbruikt worden in een bloedhete kleine caravan is vreselijk. Dat plaklijf dat stonk, afschuwelijk. En school was weg dus geen ontsnappingsmogelijkheid.

Ik heb nog steeds een hekel aan warm weer, voel me dan opgesloten, al kan ik nu natuurlijk naar buiten. Maar ik kan niet tegen de zon, verbrand heel snel en krijg er uitslag van en dus zit ik nog steeds veel binnen. Al ben ik nu veilig en zit er niemand meer aan me als ik dat niet wil. En de vakanties zijn nu heerlijk dat betekend samen zijn met een man van wie ik houd. Maar de vakanties uit mijn jeugd, nee die vergeet ik nooit, net als de warme dagen.

2 Comments

  • Grietje

    Jeeh wat een nare jeugd heb jij gehad . Onvoorstelbaar dat je dat allemaal mee moest maken. Hoop wel dat je nu met je man van alles kan genieten. Sterkte en ik hoop zo dat je nu gelukkig bent en rust kan vinden.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: