PTSS,  seksueel misbruik

Een herinnering dag 3 van de week tegen kindermishandeling

Bier, en shag, mijn hele jeugd heeft het een rol gespeeld. Mijn beide ouder-daders dronken elke dag bier, veel bier en beide rookte als een ketter. De kusjes van pappa en mamma stonken altijd naar bier en sigaretten. Ik weet nog dat pappa en ik een keer naar de supermarkt gingen, bier halen. Zoals altijd 2 kratten. Hij droeg me op de kratjes te dragen. Maar het was zo zwaar, het lukte me niet en ineens pats een klap recht voor mijn hoofd. Ik viel achterover. Oh wat schaamde ik me, iedereen zag hoe slecht ik was, wat een dom kind. Ze keken ook allemaal, gelukkig zei niemand iets. Akelig genoeg herkende ik wat mensen uit ons dorp, die wisten nu wat een stom kind ik was.

Opa-dader dronk ook, mijn vaders vader. En als hij dronk bakte hij spek. Zijn huis stonk altijd naar gebakken spek. Zijn vingers waren geel van het roken en hij stonk naar bier. Mijn vader-dader, mijn opa-dader, mijn moeder-dader ze zaten aan me en allemaal roken ze hetzelfde naar bier en sigaretten. Als ik op de bank tv keek tussen mijn ouders in zat ik tussen de sigarettenrook en glazen bier. Vaak begonnen ze in de middag al met drinken. Ik vergeet nooit meer die ene carnaval.

We waren uit, ik met hen samen zoals altijd. Ze dronken en dronken. Mijn vader-dader stond op de tafel met zijn lijf te schudden en zong puntje erin, puntje eruit. Mamma wilde naar huis, dat lalde ze. Ik moest mee van mijn vader-dader dus deed ik dat, ik zeulde mijn dronken moeder-dader naar huis. Halverwege viel ze. Haar gebit viel ze kapot en maar huilen. Ik schaamde me dood en probeerde zo snel mogelijk thuis te komen. Eenmaal thuis jankte en schreeuwde ze dat hij haar zou vermoorden. Ik wist niet wat ik moest doen en haalde dus de buurvrouw. Zei legde mamma in bed en zei komt wel goed. Toen mijn vader-dader thuis kwam ging hij naar de wc en riep kom eens Angélique en ik kwam. Van hem moest ik toekijken hoe hij alles onderkotste en uiteraard mocht ik het daarna opruimen. Vreselijk vond ik het allemaal maar ja ik had geen keus.

Alcohol heb ik nooit gedronken alleen al van de lucht wordt ik misselijk. Roken wel dat werd ook gestimuleerd door mijn ouder-daders tot ik met hen brak kreeg ik elke week shag van hen. Inmiddels ben ik bezig met stoppen. Ik heb ook gele vingers en verafschuwde de blik daarvan maar het roken had me te pakken en stoppen is o zo moeilijk. Toch ben ik daar nu mee bezig.

One Comment

  • Leny

    Och meissie toch, wat een nachtmerrie. Dat er niemand ingreep vind ik zó onbegrijpelijk en verschrikkelijk.
    Dat stoppen met roken gaat je wel lukken, want je bent een vechter en je bent al zo ver gekomen met alle andere ellende.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: