seksueel misbruik

Eindelijk Vaderdag gevierd

In 1995 lukte het me eindelijk onder het juk van mijn ouder-daders uit te komen. Dat was meteen het laatste jaar dat ik Vaderdag vierde, gelukkig. Ik heb al vaker beschreven hoe akelig Vaderdag voor mij was daar ga ik nu niet meer op in. Mijn man zijn vader was al overleden toen ik hem leerde kennen ook daar geen Vaderdag, voor mij enkel een dag met nare herinneringen en dus een pijnlijke dag.

Dit jaar vierde ik voor het eerst weer Vaderdag, want hij is er niet meer. Ik denk aan iedereen die hun liefdevolle vader moeten missen en dolgraag nog een Vaderdag samen zouden willen zijn. Voor mij geld dat het juist een opluchting is een Vaderdag, wetende dat mijn vader-dader er niet meer is. Ik weet niet goed wat te geloven maar stel dat hij van boven mee kan kijken.

Dan zou hij zien hoe gelukkig ik met Tonnie ben, hoeveel respect mijn kanjer voor me heeft, hoe hij liefdevol voor me zorgt, me liefheeft. Vader-dader die zei dat niemand me ooit zou willen, niemand zou ooit van mij houden. Dan zou hij zien dat er meer mensen van mij houden, familie, vrienden. Dan zou hij zien dat ik fijn vrijwilligerswerk heb waar ik plezier aan beleef en waarin ik gerespecteerd word. Dan zou hij zien dat ik lezingen geef, mijn verhaal vertel om taboes te doorbreken, om anderen bewust te maken, om een stem te zijn voor velen. Hij zou zien hoe ik van Dirk geniet en hoe liefdevol ik voor Dirk ben (hij mishandelede de honden die we hadden).

Ik stel me zo voor dat hij knarsetandend toekijkt en zich kapot ergert. En ik zeg proost pa ik ben gelukkig en ondanks alles heb jij me er niet onderdoor gekregen. Jij was een vechter in de letterlijke zin. Dat karaktertrekje heb ik in figuurlijke zin. Ook ik bleek een vechter die niet opgaf en vocht voor een stukje kwaliteit van leven. Als ik nu lach is dat met alles in me, als ik nu geniet is dat met alles in me. Je hebt me vele jaren afgenomen. Je hebt me mijn jeugd afgenomen. Maar mijn toekomst? Die is en blijft van mij daar blijf jij buiten daar mag jij van bovenaf naar kijken samen met mijn moeder-dader. Het leven is weer van mij, ik ben uitgebroken, proost!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: