seksueel misbruik

Gesprek met mijn vader

Een tijdje geleden hadden een hele goede vriendin en ik het over mijn vader-dader. Denkend dat hij inmiddels dement is zei ze zullen we er samen heen gaan zodat je kan zien dat het een zielig oud mannetje is en je kunt afsluiten. Dat wilde ik wel nog een keer op zijn gezicht spugen zeg maar. Dus belde ik het bejaardenhuis. Ja hoor daar woonde hij en nee zeker niet op de gesloten afdeling, daarvan schrok ik wel, is hij dan nog wel goed bij zeg maar. Vandaag is mijn vriendin geheel onaangekondigd bij hem op bezoek gegaan.

Ze heeft zich bekend gemaakt als zeer goede vriendin van zijn dochter. Ze vroeg of hij me miste, nee zei hij waarom? Ze is even van onderwerp veranderd en vroeg naar zijn vrouw, die is overleden zei hij. En nee hij miste haar niet, en geloof me dit zei hij met zijn volle verstand. 46 jaar getrouwd, 53 jaar samen en nee hij mist haar niks. Onvoorstelbaar dit voor anderen misschien, ik weet beter. Een vrouw is voor hem een “gebruiksvoorwerp”, een kok, huisvrouw, seksslaaf maar zeker niet om van te houden. Zelf in haar afscheid schrijft hij nergens een bedankje voor wat zij al die jaren voor hem heeft gedaan. Ik weet nu dat mijn moeder alvleesklier kanker heeft, hij zei we hebben der een spuitje gegeven, euthanasie dus.

Dan maar weer onderwerp Angélique, ik dus. Regelmatig legde hij het bij mijn moeder, volgens hem hield deze niet van me en wilde ze al heel lang niks meer met mij te maken hebben. Ik had akelige dingen over hen verteld. De rechter waar hij wel 3 keer was geweest, had ook tegen hem gezegd dat ik schizofreen ben. Hij is nooit bij een rechter geweest alleen de kinderrechter. En ik neem niet aan dat deze ook psychiater was. Bovendien ben ik door diezelfde rechter uit huis geplaatst en zo kan ik lezen in de rechtbankverslagen die ik bezit, dit wegens levensgevaar. Mijn vriendin gooide hem voor de voeten, hoe kan je nu toch een kind misbruiken. Op een gegeven moment zei hij ze wilde het zelf!!! Mijn vriendin zei een kind wil dat nooit zelf. Angélique wel zei hij dat was een fantast.

Mijn vriendin vroeg of hij wel kon slapen. Nee hij sliep bijna niet. Of hij dan toch piekerde over zijn verleden. Je denkt er weleens aan, dat dan weer wel. Hij vertelde ook dat hij nooit bezoek kreeg. Logisch hij heeft zelf iedereen de deur uit gegooid omdat hij niemand goed genoeg vond. Hij had het erg veel over ik, ik en nog eens ik. Mijn vriendin zei hij was bij vlagen ronduit agressief. Ze vond hem een kille, koude, berekende, dominante, narcistische man. Het beeld zei ze dat jij altijd verteld over hem klopt precies. Hij is echt zo, een hufter dat noemde ze hem.

Kun jij je dit voorstellen, dat je een vrouw en kind had, deze kwijt bent en ze voor geen meter mist? Ik niet hij wel en dat is echt zoals hij is. Deze man is simpelweg niet in staat tot houden van. Vrouwen zijn voor hem net zo belangrijk als, tja als niets eigenlijk. Ben ik blij met haar gesprek met hem? Ja ze weet nu waar ik over praat, heeft hem ervaren en geloof me dat was ver van prettig. Voor mij bevestigt het mijn beeld over hem. Hier en daar versprak hij zichzelf en verraadde daarmee dat hij heel goed weet wat hij gedaan heeft. Ik kan geen verslag doen van het hele gesprek. Bij deze man valt niets te halen, dat heeft het ook nooit gedaan. Feitelijk zegt hij dat ze als ouders nooit van me gehouden hebben en het eigenlijk wel makkelijk vonden van me af te zijn. Moet ik hier nu zoveel verdriet over hebben, ouders missen ze zijn het niet eens waard. Ze heeft een foto van hem gemaakt met zijn toestemming. Mijn god alsof ik mijn opa-dader zie zitten, twee druppels water.

De hoop die ik ooit had dat in ieder geval mijn moeder van me hield was een illusie. Zoals mijn hele leven met hen een illusie was. Ik haal hier kracht uit, het sterkt me dat het contact verbreken, aangifte doen het beste is wat ik gedaan heb. Ik koos voor mezelf en inmiddels voel ik me krachtig genoeg. Zij hielden dan wel niet van me maar inmiddels zijn er mensen die oprecht van me houden. IK weet wel wat liefde is, ik kan wel houden van. En dat hebben ze me mooi niet af kunnen pakken!

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: