seksueel misbruik

Het Helden Gala

Eindelijk was het gisteren zover, wat een dag pfft zit er nog helemaal vol van. Ivonne Meeuwsen en Agnes van der Graaf durfde dit aan. Wat een helden om dit te organiseren, wat een lef om zo’n vaak beladen onderwerp, seksueel misbruik een zo’n mooi en positief evenement te geven. We vierden het leven op deze dag, het leven dat ook na seksueel misbruik nog mooi kan zijn. Trots op jullie dames en diepe dankbaarheid voor jullie lef.

Ik ben zo trots op mijn award ik ben 1.52 maar daar staand op dat podium voelde ik me zo groot, zo enorm trots. Iemand van de pers vroeg me, “Hoe is dat een award krijgen omdat je seksueel misbruikt bent?”. Ik krijg geen award omdat ik seksueel misbruikt ben, ik krijg een award voor mijn harde werken, Dat is wat verwerken is heel hard werken. Ik krijg een award omdat is zo goed bezig ben mijn leven te leven, met genieten, met plezier. Omdat ik het taboe doorbreek, blog, lezingen geef kortom omdat ik goed bezig ben. 

Mijn partner Tonnie ontving de award in de categorie partner van. Weinig uitleg bij nodig, hij is er gewoon altijd. Is urenlang opgebleven om me te steunen. Heeft zelfs 500 uren in de min gestaan vanwege de zorg voor mij. Heeft dit met overwerken weer allemaal rechtgetrokken. Zelfs na een zeer serieuze zelfmoordpoging van mij bleef hij in me geloven. Hij zegt altijd, we maken samen een vuist en we vechten samen door wat er ook gebeurt. Mijn eigen lieve kanjer Tonnie.

Naast mij hadden vele anderen op het podium kunnen staan. Want iedereen werkt hard die probeert hun leven weer een beetje terug te krijgen. Zo voelde het ook alsof ik daar niet alleen stond maar met zovele mooie, lieve lotgenoten naast me.

Jetty Mathurin die de presentator was, was echt geweldig met veel gevoel, met humor wat een leuke vrouw. Er waren prachtige optredens die me regelmatig diep ontroerde. Een traan, glimlach en schaterlach in enkele woorden het Heldengala. Bijzonder om dit te mogen meemaken, bijzonder om erbij geweest te zijn.

 

One Comment

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: