seksueel misbruik

Van je kruin tot je tenen

sanne-1

Een klein meisje met twee staartjes in haar haren, met een lijfje dat nog kinderlijk is nog geen tekenen van vrouwelijkheid vertoont. Hij komt op haar af zijn grote lijf op dat kleine kinderlijfje. Haar longen lijken wel ineengedrukt te worden, ze heeft het gevoel dat ze stikt. Hij dringt haar lichaam binnen, de pijn is verscheurend. Dat kleine kinderlijfje is helemaal niet gemaakt voor een grote mensen penis. Inwendig schreeuwt het meisje, stille tranen rollen over haar wangen. Het houd nooit op telkens weer is hij daar en doet dingen met haar die ze maar niet begrijpen kan, niet benoemen kan, niet verwerken kan. Haar hele lijfje trilt, de pijn is zo groot dat ze uit haar lichaam treed. Ze is er maar toch ook niet, ze voelt niet meer het is alsof ze niet meer bestaat, niet meer beleefd, er niet meer zelf bij is. Alleen op deze manier kan ze de gruwelen overleven die de grote man met het kleine meisje ondergaat.

Seksueel misbruik gaat in je hele lijf zitten van je kruin tot je tenen. Je kunt het niet wegstoppen het zit in je. Ook al ben je volwassen de littekens zijn op je hart gebakken. Het meest intieme wat je hebt je eigen lijf is geschonden. Iemand heeft daar misbruik van gemaakt, jou nee betekende niets meer. Het kan zo verschrikkelijk pijn doen, in je hart een verscheurend verdriet, angst, woede. Maar ook in je lijf. Alsof je een marathon gelopen hebt zo voelen je spieren, of je hele lijf trilt en kan maar niet stoppen. Of de buikpijn dezelfde pijn die je als kind voelde. Of afschuwelijke hoofdpijn omdat je hoofd helemaal vol zit met de beelden van wat je overkomen is dat als een soort filmfragmenten voor je ogen afspeelt. Het gevoel dat je in een donkere tunnel leeft en er geen licht meer is. Letterlijk het gevoel dat je stikt omdat je jezelf herinnert hoe hij als kind zijn penis in je mond duwde. De doodsangst omdat je zo vaak gedacht hebt dat je dood zou gaan dat dit echt de laatste keer zou zijn.

Het is zo moeilijk om door al die gevoelens, herinneringen, triggers en angsten door te breken. Om niet meer te zwijgen en je verhaal te vertellen. Zeker ook omdat het vaak nog gebeurt dat hulpverleners er geen raad mee weten. Zeker er zijn hele goede maar daar moet je vaak naar op zoek. Steeds meer lotgenoten en hulpverleners laten hun stem horen zodat het voor de kinderen van nu en de kinderen van toen beter word. Maar er word heel veel bezuinigd waardoor goede hulpverlening op de tocht staat. Dat kan en mag niet gebeuren. Niemand mag het gevoel hebben dat er geen hulp mogelijk is, dat er geen uitweg meer is. Niet na alles wat ze al meegemaakt hebben. Het is al zo moeilijk, familie laat je vaak in de steek. Een heel kleine kans dat je aangifte voor de rechter komt (als deze al niet verjaart is) En dan ook nog ellenlange wachtlijsten bij de hulpverlening. Dat moet veranderen. De gevolgen van seksueel misbruik zijn groot en alleen samen kunnen we daar iets aan doen. Ook jij luister gewoon eens naar je vriendin of vriend niet meer niet minder. Laat merken dat je hem of haar ziet en hoort, alleen dat al maakt een groot verschil!

4 Comments

  • Ineke

    Wat heb je dit goed verwoord, ik zeg heel vaak er zit een hele diepe wond, die nooit dicht zal gaan en als er iets gebeurd dan scheurt deze wond weer open hechten zal hij nooit !! en het gevoel van iets waard zijn is zo moeilijk ook al zegt ons dat iedereen , we zijn gewoon getekend voor heel ons verdere leven .
    En het ergste vind ik dat er wel hulpmiddelen zijn om ons leven draaglijkere te maken de hulphonden die hiervoor worden opgeleid , maar die helaas nog steeds niet vergoed worden dus voor de meeste mensen onbetaalbaar , en dat doet me zo’n pijn !!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: