kindermishandeling,  PTSS,  seksueel misbruik

Mezelf verwennen, een grote stap vooruit

Mezelf verwennen, een grote stap vooruit

Een paar jaar geleden waagde ik de voor mij grote stap om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Dit voor een gezichtsbehandeling. De eerste keer vond ik doodeng. Gelukkig was ik in staat eerst een mail te sturen en bekend te maken dat ik een verleden had met incest en waarom dit zo eng was. Ze gaf me meteen een vertrouwt gevoel en legde precies uit wat ze deed. Tot mijn stomme verbazing was het fijn en niet zomaar gefriemel aan mijn gezicht maar zachte doelgerichte handelingen. Het was wel wennen iemand zo dichtbij laten. Maar inmiddels geniet ik er zo van en kan ik me er helemaal bij ontspannen.

Maar nu ga ik een grote stap verder. Een keer heb ik ook een ontspannen rug massage laten doen. Ik weet dat je er ook een volledige lichaam massage kan doen en ja zeker die stap ga ik a.s. dinsdag nemen. Ik vind het tegelijk heel erg spannend en tegelijk heel erg leuk. Inmiddels is ze zo vertrouwt dat ik dit nu durf aan te gaan.

Het gaat niet alleen om het aanraken maar om zoveel meer. Aanraken kan ik ook, zoals ik als kind al geleerd heb, mijn gevoel bij uitschakelen. Maar het gaat er nu juist om dat ik dit met mijn gevoel onderga. Dat lijf wat ik zo lang gehaat heb. Ben ik instaat om het deze ontspanning, verwennerij te geven? Kan ik de weldaad en ontspanning ook werkelijk zo voelen? Met mijn gezicht lukt het al. Ik gun mijn gehavende lijf dit, ik gun het mezelf.

Mezelf verwennen is echt wel een ding hoor, een groot ding. Ja ik ben inmiddels een sterkte dame geworden en sta mijn mannetje. Maar oude patronen liggen altijd op de loer en sommige dingen zoals van jezelf houden en jezelf verwennen blijft een ding. En toch ga ik de stap nu zetten en ik ben zo trots op mezelf dat ik dit ga doen. Ik stuiter van blijdschap dat ik nu daadwerkelijk na lang twijfelen de afspraak heb gemaakt. Is het al bijna dinsdag?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: