hulphond,  kindermishandeling,  PTSS,  seksueel misbruik

Mijmeren over 2021

Vanmorgen reed ik met Dirk door het park om even naar de bakker te gaan en zag een prachtige lucht. Zo mooi dat ik een moment stil ben gaan staan en genoten heb. Het was een raar jaar voor ons allemaal met corona, maar deze prachtige lucht gaat verder dan maatregelen. Hiervan genieten is niet gebonden aan regeltjes en beperkingen. Dat is eigenlijk de essentie van mijn 2021. Genieten van wat wel kan en er kon nog best veel. Mijn rondje iedere dag met Dirk, genieten van mijn omgeving, alles in me opnemen, dat kon.

De eerste maanden van 2021 stonden voor mij in het teken van mijn tweede boek “Ik was het duivelskind”. De boekpresentatie kon niet live maar dat deert niet. Dan zoek ik op wat wel kan. En via zoom kon het en wat was het mooi. Een mooi woordje van Karin Bloemen, Kim van Laar, Ted Kloosterboer. Het lied van Karin wat op mij enorme indruk maakte. Je kan de presentatie nog altijd zien op mijn site. Trots was ik en ben ik op deze mijlpaal. Het veroorzaakte dat juist mijn eerste boek uit 2013 als zoete broodjes over de toonbank ging. Met een verbaasde uitgever die me vertelde dat hij dit nog nooit had meegemaakt.

De lezingen die ik met zoveel passie geef, tja die hadden wel last van de corona. Veelal online en dat is toch lastig. De interactie met de deelnemers is toch heel anders. Gelukkig is er ook een periode geweest waarin het wel mocht en meteen had ik het razend druk en moest zelfs hier en daar nee zeggen. Wat geeft het me kracht dit werk te doen. De reacties geven me energie en ik wil hier zeker ook het komende jaar volop mee aan de slag!

Het jaar ook met wat kwakkelen met mijn gezondheid maar hé dat is al jaren zo. Toch laat ik me zo min mogelijk daarin beperken en maak gebruik van hulpmiddelen. Zo heb ik uiteraard mijn PTSS Hulphond Dirk maar ook een scootmobiel. Dat maakt dat ik me niet gevangen voel en vrij om te doen wat ik leuk vind. Zo ben ik nog actiever geweest in mijn wijk met vrijwilligerswerk en geniet ook daar volop van.

Al met al geen slecht jaar voor mij ondanks de corona. Mooie hoogtepunten en genoeg om toch van te genieten. Ik heb van de hele corona tijd vooral geleerd om naar mogelijkheden te kijken en te zoeken. Aan te passen aan wat er nu is, ik ben voorzichtig maar niet angstig. De verharding van de maatschappij, de harde woorden die er vallen doen me pijn. Gelukkig is er, als je goed kijkt, ook heel veel liefde te vinden en daar ga ik voor, nu en in de toekomst. Wens iedereen een fijne jaarwisseling en dat in 2022 dromen mogen uitkomen!

One Comment

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: