seksueel misbruik

Mijn kerstgroet en een terugblik

Het is alweer de laatste maand van het jaar dus tijd voor een terugblik. Het jaar 2019 was over het algemeen een heel mooi jaar voor mij. Een droom van mij is uitgekomen, ervaringsdeskundige worden. Ik ben daar zo trots op en het blijkt maar weer als je iets echt graag wil dan kunnen dromen uitkomen! Dit jaar gaf ik verschillende lezingen aan jongeren, ouderen en alles daar tussenin. Aan professionals en niet professionals. Ik leerde weer nieuwe hele mooie mensen kennen en ontmoette weer mensen die een plaatsje in mijn hart hebben. De reacties op de lezingen waren heel mooi, ontroerend en bemoedigend. Hier ligt mijn hart en passie. Mijn leven heeft weer een mooi doel.

En overal waar ik heen ging was mijn kanjer PTSS Hulphond Dirk erbij. Hij is na 3 jaar inmiddels mijn maatje door dik en dun en we doen nu alles samen. We zijn enorm op elkaar ingespeeld. Hij is mijn rots in de branding door hem ben ik zoveel zekerder als ik nu ergens binnenstap. Onze liefde voor elkaar is groot.

Natuurlijk stond ook mijn andere rots in de branding, mijn man Tonnie, weer elke dag aan mijn zijde. Nog steeds na 23 jaar samen geniet ik van elk moment samen. Dat ik zoveel liefde mag ervaren vind ik nog steeds niet te geloven. Mijn ouders die zeiden dat nooit iemand van me zou houden hebben zo ongelijk gehad. Er zijn mensen die echt van me houden en ik van hun en dat is een enorm warm gevoel.

Lichamelijk is het niet mijn beste jaar. De diabetes is moeilijk onder controle te krijgen ondanks dat ik erg op mijn eten let was hij de laatste keer flink hoger. De medicatie is opgehoogd en nu maar hopen dat hij deze keer beter is. Mijn rug is ook niet om over naar huis te schrijven. De scootmobiel is geen luxe maar noodzaak. Wel geniet ik enorm van de vrijheid die dit me geeft. Elke dag ook met deze kou gaan Dirk en ik er op uit.

Natuurlijk had ik mijn mindere dagen, wie niet zou ik zeggen. Ik ken inmiddels mijn lichaam en geest dusdanig goed dat ik mijn grenzen ken. Nee zeggen is ook iets wat ik geleerd heb. Daardoor is mijn leven stabieler geworden. Ik kan de herinneringen nu beter aan. Een nachtmerrie is geen hele dag niet meer kunnen functioneren. Ook de voor mij nog steeds heel moeilijke december maand kan ik wat beter aan.

Ik ben blij met mijn leven zoals het nu is, liefde om me heen, dromen die uitkomen wat wil je nog meer. Rest me jullie allemaal een goed en gezond 2020 te wensen, tot volgend jaar!

4 Comments

 • tibbekind

  Lieve Angelique, Zo fijn om te lezen dat het beter met je gaat en prachtig dat je nu lezingen geeft , want jouw ervaring kan zoveel mensen helpen en samen met je maatje Dirk een mooi stel . En uiteraard je lieve man . Wens je voor 2020 vooral veel gezondheid toe , en uiteraard heel veel levensgeluk .

  lieve Groet Ineke en Willy x

 • Carla Copier

  Lieve Angelique
  Na heel lang al je blog te hebben gevolgd, ga ik nu voor het eerst iets schrijven. Na het lezen van je boek, wat voor mij een eye opener was. Want ik herkende vele dingen bij mijn 2 kleinkinderen 6 en 8. Wij ( mijn inmiddels gescheiden zoon, en hun vader) en ik ( hun oma) proberen zoveel mogelijk het verschil te maken. Dus iedere vrijdagmorgen haal ik hun op bij hun moederdader en breng hun naar school. Voor hun hou ik mijn mond bij de moederdader en speel toneel, het doel is de kinderen mee te krijgen, zodat ze een leuk weekend zullen hebben. Even een break, zodat ze een beetje op adem kunnen komen. Hun verhaal is bekend bij jeugdzorg ( moederdader krijgt van hun nog een kans) ook al staan de 3 kinderen ( uit nieuwe relatie kind van 2) onder OTS. Onze bevindingen van jeugdzorg zijn slecht, doen weinig tot niets. Ze geloven alle leugens van de dader, en denken vooral dat vader en moeder meer op een lijn moeten gaan zitten. Mijn zoon zei, dat zal nooit gebeuren. Voor ons zal 2020 een heel spannend jaar gaan worden, het is er op of er onder. Mijn zoon zal dan bij de rechter vragen om wisseling van hoofdverblijfplaats voor de kinderen. Lieve Angelique ik put heel veel kracht uit jou blog. Daar wil ik je voor bedanken. Ook ben ik blij dat 2019 zo’n goed jaar voor je is geweest. Daarom wens ik je voor 2020 een zelfde jaar, of als het kan een nog beter jaar.
  lieve groet van oma Copier

  • Angélique

   Wat een verdriet voor een oma. Ik hoop van harte dat de kinderen een veilig thuis zullen krijgen. Om je moed in te spreken het kan ik ken zelf een vader die gewonnen heeft en waaraan de kinderen zijn toegewezen. Geef niet op en heel veel sterkte

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: