seksueel misbruik

Sinterklaas

Als klein meisje weet ik nog dat ze zeiden dat als je stout was dat zwarte Piet je in de zak stopte en je mee nam naar Spanje. Dat leek mij DE oplossing, ik zou tegen zwarte Piet zeggen dat pappa stout is en dan werd hij meegenomen en dan eindelijk, eindelijk zou hij me geen pijn meer doen. En daar stonden we bij de optocht, ik klampte zwarte Piet aan en zei dat pappa stout was, deze zwarte Piet had een hele grote zak bij dat zou vast passen. Dan neem ik hem mee naar Spanje zei hij en lachend keek hij mijn ouders aan. Wat was ik blij, zo blij was ik in jaren niet geweest. Maar hij liep door en vergat mijn vader-dader mee te nemen. Ik moest zo hard huilen. De volwassenen om mij heen lachte en zeiden: “meisje je hoeft niet bang te zijn, hij neemt hem niet echt mee’’. Ik was niet bang nog nooit was ik zo teleurgesteld als je Sinterklaas en zwarte Piet, DE kindervrienden niet kon vertrouwen, wie dan nog wel?

Wat speelgoed betreft kwam ik niks te kort, mensen noemden me verwend, ik had alles. Het piratenschip van playmobiel, het ridderkasteel van lego, de nieuwste barbies en wat daarbij hoorde. Wat ben jij een bofkont werd er gezegd en ik werd eens over mijn bol geaaid. Als die mensen eens konden zien, de blauwe plekken onder mijn kleren. Als ze de pijn in mijn onderlichaam eens konden voelen omdat ik die nacht weer met grof geweld verkracht was. Als ze de pijn in mijn hart een konden voelen omdat ik weer een duivelskind, een nutteloos ding, een gedrocht genoemd was. Ja wat was ik verwend ik had alles wat mijn hartje begeerde toch?

Wat had ik kraag gewoon wat potloden gehad zoals mijn klasgenootje en sokken maar wel een hoop liefde. Een gezellig huisje met warme chocomel, pepernoten en mensen om je heen die van je houden. Al het speelgoed dat ik had zou ik daarvoor weg willen geven. Het kon me niet schelen al dat speelgoed. Ondankbaar noemden mijn ouders-daders me. Het kinderfeestje was voor mij een trauma elk jaar weer.

Ik vier nog steeds geen Sinterklaas. Geld voor cadeautjes is er niet. Maar veel belangrijker liefde is er nu wel op alle fronten en dat is mijn grootste cadeau ooit. Ik probeer op 5 december extra lekker eten te maken. En dan geniet ik samen met Tonnie. In de avond kijken we Paul de Leeuw en Sinterklaas. En de discussie hoe zwarte Piet eruit ziet? Lekker belangrijk voor vele kinderen is het geen feest. Omdat ze mishandeld, vernederd en misbruikt worden óók op Sinterklaas. En vele kinderen krijgen nauwelijks cadeautjes omdat hun ouders in armoede leven. De tranen van al deze kinderen daar zouden we ons druk om moeten maken!

One Comment

  • Ineke

    Daar ben ik het helemaal mee eens , dat de mensen inderdaad maar eens goed na denken en de kinderen die met sinterklaas nauwelijks tot niets ontvangen , hoe erg is dat , en daar word nauwelijks aandacht aan besteed , hoe verdrietig is dat en vooral ook de eenzaamheid van vele kinderen met de feestdagen die er nu weer aankomen .Want het is niet allemaal zo vanzelfsprekend voor veel kinderen . En daar moet echt eens aandacht voor komen .
    En de mensen moeten vooral van deze soort ellende niet wegkijken want dit is er wel .

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: